Gå til innhold

Problem med bilde under spill


Trixz

Anbefalte innlegg

Aner ikke hvor jeg skal skrive dette.

 

Jeg har hatt noen problem med at bilde klikker under spilling osv.... Bilde vrenger seg, lysflimmer og masse farger på skjermen, det er kun bil spill som dette skjer med. Og jeg her hatt problem med dette i noen dager uten og finne ut hva problemet er, Jeg tror også at det kan være cpu som kan være på tur til og ryke, det kan og være hardisken. Men HDD lager ikke ulyder el noe. Jeg fikk problemet etter og ha gamet Race driver GRID, det kommer opp grønnrøde firkanter når jeg starter spillet og skal trykke press enter to start game osv.... Det jeg gjør da er og trykke Ctrl alt del og så forsvinner problemet en liten stund. Fps spill som CS har jeg ikke hatt noe problem med før, nå hender det at jeg får at spillet ikke svarer å det går ca 30sec så funker det nromalt igjen. Men på Cs så fryser bilde og lyden henger seg,

 

CPU: Intel C2D E6300

Skjermkort: Gainward (Bliss) 8800GT 512MB Gold sample.

OS: Win XP pro SP3

Skjermkort driver er: Nvidia 175.19

 

Temp på skjermkort er 45 idle og 50-60 load

Cpu er 36 idle og 45-50 load (core 1 og 2 ligger på 44 ilde og 50-55 load

 

Jeg har ikke fått testet om det er dvi kabelen som det er noe tull med, skal se i morgen om jeg har en ny kabel. Jeg har og tømt pcen og skjermkort for hybelkaniner (støv).

 

Noen som har en liten anelse? hadde blitt evig takknemlig :D

 

Spill jeg har testet er midniht club 2, GRID, Flat out2. På CS 1.6 så fryser bilde og jeg må ut i task manager så funker det igjen.

 

Jeg har og resatt bios til standar instillinger for og se om det hjalp, men det hjalp ikke.

Endret av Trixz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om du får opp farger i spillet som ikke skal være der, kan det være skjermkortet ditt.

Dette kalles ofte for artifacts. Oppstår ofte når skjermkortet er klokket for høyt, eller har en gåen driver.

Disse kan ofte være "sjakkmønster", altså ruter, Det kan være at bakken får en uvanlig farge (gul,rød,blå?), alt egentlig av objekter som ikke er som det skal. Jeg ville sjekket at skjermdriveren var oppdater jeg :)

Lenke til kommentar

Jeg har har den nyeste nvidia drivern og skjermkortet er ikke klokket i det heletatt. Men kan det være lurt og teste en eldre driver? Skjermkortet er bare 1år og har aldri hatt noe tull med det tidligere, fikk problemet når jeg skulle formatere tilbake til Xp pro. Og de eneste spilla jeg får opp artifacts på er bil spill, i Cs fryser bilde og lyden henger seg og det tar 30sec så funker det igjen.

Jeg skal teste med 2 eldre drivere, nvidia 175.16 og nvidia 169.21. Den 169.21 var den siste jeg brukte når jeg hadde XP, men jeg har å hatt vista på pcen med den siste drivern. Men jeg har aldri hatt noe prob med det før.

 

Edit: Nå har jeg testa Nvidia driver 169.21, på den så fryøs bilde og lyden hakka. Å jeg kom ikke ut til windows måtte restarte på manuel måte. Med 175.16 så funker spillet mye bedre, bilde henger seg i 10-30sec og funker igjen. Men hender jeg får artifacts men kan fint spille, men er utrolig plagsomt. Etter at jeg la inn og testa driverne så lot jeg bare Nvidia settings være stock endra ikke på noe.

 

Edit nr2:

Jeg har måtte sette ned shader clock fra 1900- 1800, og da funker spillet uten klikk el artifacts. Jeg syns det er utrolig rart pga skjermkortet mitt skal tåle 1900+ på shader clock. Jeg har og satt ned core clock til stock 650mhz, den sto på 700mhz. Så jeg skal teste disse settingsene i dag og se om det går greit med de.

 

Men over til noe annet. Jeg skal bytte skjermkort til ati og er det noen som har noe godt og si om HD 4850 og 4870?

Endret av Trixz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...