Gå til innhold

Ønsker å installere Dos 6.11, Windows 98, og Linux på en HD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg ønsker å legge in Dos, Windows 98 og Linux på en harddisk, og kunne velge hvilket system å boote i. Når jeg prøver med Boot Magic, bytter Windows 98 på partisjonsringen, slik at Dos blir gjemt.

 

Kan noen hjelpe?

 

Hvor stor er disken din?

La oss si at du har en 20 GB (18,62 GB), dette ville jeg gjort:

- Lage en 500MB FAT partisjon til dos og en 5 GB FAT til Windoze. Så installere de to.

- Installere Linux, der jeg lager en 3 GB ++ (ext3 eller reiserfs) til root ( / ) og rundt 500 MB til swap (jo mindre RAM, jo mer swap)

- Hvis du skal bruke Linux som hoved OS'et ditt lager du en ext3 eller reiserfs disk på /home med resten av diskplassen, ellers lager du en FAT partisjon av resten av diskplassen, dette er til personlige filer/nedlastninger osv...

 

Husk at Windoze ikke kan lese og skrive til ext3/reiserfs partisjoner (med et lite unntak), mens Linux kan lese/skrive til FAT partisjoner...

 

Når du har installert linux kommer det med en bootloader som heter GRUB (eller LILO, jeg bruker bare GRUB), denne har muligheten til å boote alle disse operativsystemene. Hvis GRUB bare viser Linux ved boot, kan du redigere /boot/grub/menu.lst og legge til:

title Windows 98

   root (hd0,x)

   makeactive

   chainloader +1



title DOS

   root (hd0,y)

   makeactive

   chainloader +1

På slutten av fila, der x er partisjonen Windows ligger på (fra 0 og oppover) og y er partisjonen DOS ligger på. Deretter stiller du inn default (nesten øverst i menu.lst) til det menyvalget som passer (sannsynligvis 0 for Linux 1 for Windows og 2 for DOS), og timeout til antall sekunder før default lastes...

 

lykke til!!! :D

 

MarcelSB

 

PS: Min post nr 100 :woot:

 

EDIT: Skrivefeil (as usual :wink:)

Lenke til kommentar

Har bare såvidt testa ut BootMagic mens syns ikke den virket noe særlig, veldig begrenset hva man kan gjøre der. En sånn misforstått newbie-vennlighet etter min mening, da partisjonering og og flere OS på en maskin uansett krever et minimum av peil.

 

Prøv XOSL isteden (gratis prog kan lastes ned fra www.xosl.org). Merk at det er en klar fordel å legge inn XOSL på en egen spesialpartisjon (trenger ikke være mange megabyte).

 

XOSL har også et innebygd partisjonsprogram (ranish partition manager) som kan akseseres ved å trykke ctrl+P

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...