Gå til innhold

Vista Sidebar Gadget


Anbefalte innlegg

Jeg er en av mange som synes det Sidebar i Vista er et greit sted å samle relevant informasjon. Det som er veldig greit er å ha været plassert der oppe.

Ulempen er at det til nå kun er utenlandske sider som opplyser om været og det er ikke alltid like nøyaktig.

 

Har vært inne på YR.NO for å se om de har laget noen slik gadget, det har de ikke.

 

MEN!!!

 

De tilbyr sine værdata GRATIS gjennom XML, PHP og GRIB.

De sier også at alle står fritt til å lage applikasjoner som bruker denne informasjonen, men det er ikke lov til å ta betalt for det... (selvsagt)

 

Hadde tenkt til å lage min egen gadget, men jeg har programmeringskunnskaper lik en maur så det går nok dårlig.

 

Oppfordringen er derfor om noen hadde hatt lyst til å lage en slik gadget.

 

YR.NO ber gjennom sin side om at gadget sendes til dem slik at de også kan hjelpe til med å spre den ut til alle som ønsker den.

 

Hadde noen hatt lyst???

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...
Ta en titt på disse gadgetene.

 

Disse er atskillig mer presise i værvarslingen enn yr.no.

 

Det er denne jeg benytter nå, men her baserer man seg på data fra en amerikansk kilde. Jeg ser også at det er langt større forskjell i temperatur meldt i accuweather og reel temp enn hva jeg ser på yr.

 

Fordelen med yr er at man kan velge mindre steder. Det som på accuwether er registrert som et område, kan på yr være delt opp i mange mindre områder. Der tar man i større grad hensyn til vindretning og topografien i området. Om det f.eks. blåser kuling på den ene siden av øya så kan det godt være bris på andre siden pga. retning og topografi.

 

Når det gjelder hva man skal ha med så er vel egentlig accuweather et kroneksempel på hvor enkel og grei en slik gadget kan bli. Hvis man kan velge hvor mye som skal være med på den synlige gadgeten så tror jeg det er lurt.

Noen vil ha mer info, andre vil ha mindre. Accuwether har løst dette ved å ha flere forskjellige alternativer å laste ned.

 

Viktigste er å gjøre det enkelt å legge inn område man vil ha varsel for og at man kommer direkte til dette området via en link i gadgeten.

Gjerne med mulighet til å definere hva man vil få opp ved å trykke på linken. Herunder standardvarselet, time for time eller langtidsvarsel.

 

Lykke til med jobben!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...