Gå til innhold

lyst aa lere aa spille gitar, what to do?


S!D

Anbefalte innlegg

hei, har aldri spilt gitar f;r (knapt r;rt en :S) men naa fikk jeg saann plutselig lyst til aa lere aa spille...

 

hvor skal jeg begynne?

 

og naar det kommer til da jeg skal kj;pe gitar, hva skal jeg se etter?

 

har ikke tenkt aa ta noen kurs fordi det er flere aar venteliste der jeg bor

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser at du ikke har tenkt å ta noen kurs, da kan du kjøpe noen bøker såklart. Det er flere her som kan anbefale noen. Men bruker ikke bøker selv, har alltid hatt et øye til internett. Klart meg med det, og lærer noe nytt hver dag.

 

 

Disse to startet jeg med, Justin tar for seg det meste:

Justin Guitar

 

Grei side hvor du kan lære dine første grep, og hvordan spille de:

Tom Dooleys Gitarskole

 

 

Sett deg litt inn i musikklære, ord og utrykk, det er alltid greit å vite hvorfor ting er som de er, en ting er å kunne kjøre en bil, en annen er å vite hvorfor bilen kan kjøre. Akkorder ( flere noter som klinger samtidig ) og skalaer ( enkelt forklart, noter som høres "bra" ut sammen ) er en viktig del.... Utifra hvilken type musikk du vil spille velger du akustisk eller el-gitar, spiller fingerspill eller med plekter. Før noen kan gi deg tips på hvordan gitar må vi nok vite hvilken musikk du vil spille.

Lenke til kommentar

Mitt tips er å plukke opp en akustisk gitar, stemme den (finnes masse guider på nett ang. "tuning a guitar") og bare leke seg. Finn ut hvilke toner som passer sammen, harmonier som klinger fint og lær ting foreslått av victoryseieren over her. Tom Dooley er en ypperlig låt å begynne med og gir et aldri så lite blikk inn i akkorder.

 

Ang. "lek og lær" metoden så er det ofte slik at hvis man ikke hører hvilke toner som passer sammen og klinger fint sammen så burde man gjøre noe annet. Beklager sterke ord, men gehør er alfa og omega innen utøvelse av musikk. :-)

 

Ellers er et (i mine øyne.. uh, ører?) godt tips å høre på gitarister som inspirerte deg til å begynne. Høre på hva dem gjør, hvordan dem gjør det og når dem gjør det.

 

Mitt siste tips er at du bør øve, øve, øve og øve. Selvsikkerhet bak instrument, likedan som usikkerhet, høres og merkes utrolig godt. Er du selvsikker når du spiller noe til noen vil den selvsikkerheten reflekteres i ditt publikum.

 

Bare husk at en hobby som dette krever mye tid og innsats.

Endret av Anekdoten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...