Gå til innhold

iPhone vs Touch Diamond


Anbefalte innlegg

Jeg var en early adopter på iPhone, og faktisk var det den mobil jeg har hatt lengst, og jeg har hatt mange mobiler, tro meg ;-)

 

Så kom Diamond, og jeg lod meg lure av specs og commercials.......

 

Jeg hadde Diamond i presis 3 uker, men den holder ikke......

 

Nå er jeg tilbake på iPhone 3G, og det føles godt.

 

Steve rules :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uhm, OK? Denne tråden er veldig bra, i motsetning til alle andre iPhonetrådene, så du kunne kanskje utdypt litt?

 

Har selv hatt en iPhone 3G i to uker nå. Er fornøyd med hvor lett den er å bruke, og at den passer fint i lomma.

 

Det jeg ikke er helt fornøyd med er at Safari er veldig ustabil. Den kræsjer relativt ofte, muligens 1/20 sider jeg er innom. Det skjer ikke med noen spesielle sider, så aner ikke hvorfor det skjer. Heldigvis er nettleseren veldig brukervennlig pga touchen og den store skjermen, så det er en oppgradering fra Opera Mini på min k600i.

 

Jeg savner også muligheten for å bruke egne sanger som vekkerklokke. For å gjøre dette må man konvertere den til en ringetone ved å bruke andre programmer... Jeg kunne gjøre dette på min nesten 5 år gamle iPod... Der kunne jeg og lage "On the Go"-spilleliste ved å holde inn midtknappen på en sang uansett hvor jeg befant meg. På iPhonen kan dette kun gjøres i en egen alfabetisk oversikt over alle sangene mine.

Lenke til kommentar

Først av alt; Jeg er ihuga Apple fanboy, det er mulig at min mening ikke gjelder helt. Har selv hatt første generasjons iPhone og nå eier jeg en iPhone 3G.

 

Leser at folk synes testen er fin og subjektiv. Jeg er enig i det, men(!!);

 

Hvordan kan det være mulig å sette opp en vs test av en 1 år gammel telefon (1.1.4 er snart ett år gammel, 1 gen iPhone er ett år gammel) og en som er 2 måneder gammel ? Dette blir jo ikke subjektivt i det hele tatt! Versjon 2.0 av iPhone OS har ganske mange små nyvinninger som gjør telefonen enda bedre, samt man har fått app store. Den hittil overlegent enkleste måten å installere programmer på en telefon med. Jeg har hatt Symbian i mange år, og selv om dette også er enkelt, må(tte?) man innom en PC for å komme i mål.

 

Jeg innser selvfølgelig at iPhone har mange mangler. Ingen musikk som ringetone, klipp og lim, null sync av notater, ingen redigering av bilder,osv. Det jeg savner aller minst, derimot, er MMS. At folk ser dette som en mangel er for meg uforståelig. MMS er tidkrevende og har elendig kvalitet på det meste. Setter man opp en epostkonto med push på iPhone har man ett MYE bedre alternativ. Sender folk meg en mail så har jeg den straks den er sendt. Det tar som oftest ikke lenger tid enn 10-20 sekunder. Da har jeg meget bedre kvalitet på bilder enn MMS har. MMS er i tillegg dyrt.

 

iPhone OS er ett knallbra system synes jeg. Bare tenk på hvordan alle andre mobilprodusenter har startet opp med sine mobil OS. At Apple slo til med ett så "nyvinnende" OS på første forsøk bør etter min mening applauderes! Jeg gleder meg til fortsettelsen!

 

- FatMax

Lenke til kommentar
Hvordan kan det være mulig å sette opp en vs test av en 1 år gammel telefon (1.1.4 er snart ett år gammel, 1 gen iPhone er ett år gammel) og en som er 2 måneder gammel ? Dette blir jo ikke subjektivt i det hele tatt! Versjon 2.0 av iPhone OS har ganske mange små nyvinninger som gjør telefonen enda bedre, samt man har fått app store.
Tror du mener objektivt ;)

Når det er sagt, så går OPen på mye som faktisk er likt mellom 1.1.4 og 2.0, så ser ikke helt problemet.

 

App Store er som sagt genialt, og kom i 2.0 oppdateringen. Det andre viktige i 2.0 var vel Exchange og 802.1X støtte.

 

Det jeg savner aller minst, derimot, er MMS. At folk ser dette som en mangel er for meg uforståelig. MMS er tidkrevende og har elendig kvalitet på det meste. Setter man opp en epostkonto med push på iPhone har man ett MYE bedre alternativ. Sender folk meg en mail så har jeg den straks den er sendt. Det tar som oftest ikke lenger tid enn 10-20 sekunder. Da har jeg meget bedre kvalitet på bilder enn MMS har. MMS er i tillegg dyrt.
Jeg bruker ikke MMS selv, men skjønner absolutt hvorfor folk savner det. Det er stor forskjell på MMS og å sende bilder over email. Jeg regner med at hvis du skal en vanlig persons oppmerksomhet med en gang, så sender du en SMS, og ikke en email? Det er svært få som har satt opp email på mobilen, for ikke å snakke om push email ;)
Lenke til kommentar

Jeg har testet både HTC Diamond og Iphone 3G en del, men endte opp med å kjøpe meg en Samsung I900 Omnia.

 

Nå har jeg hat den et par uker og er utrolig fornøyd med den. I menyene er den veldig lik diamond, siden denne også kjører Windows Mobile, men den har 16GB minne OG micro SD kortleser.

I tillegg har den 5MP kamera, med ansikts-gjenkjenning, som faktisk fungerer veldig bra.

Før hadde jeg en nokia N82, så jeg har blitt vant til å bruke telefonen som kamera, og goså denne tar veldig gode bilder.

 

En annen fordel med I900 fremfor diamond er jo batteriet på 1440MAh og ca 450 timer standby.

 

Største fordelen Diamond har er skjermen. I900 har 240x400 WQVGA oppløsning mens Diamond har 640x480 VGA oppløsning. Diamond har vel også induksjons-skjerm som iphone, mens I900 har trykksensitiv skjerm, som man må trykke litt hardere på, men som til gjengjeld kan registrere flere trykk etter hverandre uten at du løfter fingeren fra skjermen.

 

Omnia har også en fordel når det gjelder film, siden den har widescreen skjerm, slipper man svarte striper på de fleste filmer. Den kommer med divx støtte, men ikkke xvid, men da kan man bare installere CorePlayer, som støtter så å si alt (den kan jo installeres på alle windows mobile telefoner da).

 

Det er opp til dere å velge telefon, men jeg vil bare anbefale Omnia.

Lenke til kommentar
...Diamond har vel også induksjons-skjerm som iphone, mens I900 har trykksensitiv skjerm, ...

 

Nei, Diamond har ikke berøringssensitiv skjerm som iPhone uten trykksensitiv som Omnia.

Har testet Diamond en del og synes den var grei men treg. Dette var dog før jeg hade testet iPhone (som eg aldrig har brukt før) og den setter Diamond fullstendig i skyggen når det kommer til brukervennlighet, både i meny system og i praktisk bruk mht det å bruke skjermen. Har hatt en del trykksensitive skjermer før men her er iPhone helt overlegen.

Lenke til kommentar
...Diamond har vel også induksjons-skjerm som iphone, mens I900 har trykksensitiv skjerm, ...

 

Nei, Diamond har ikke berøringssensitiv skjerm som iPhone uten trykksensitiv som Omnia.

Har testet Diamond en del og synes den var grei men treg. Dette var dog før jeg hade testet iPhone (som eg aldrig har brukt før) og den setter Diamond fullstendig i skyggen når det kommer til brukervennlighet, både i meny system og i praktisk bruk mht det å bruke skjermen. Har hatt en del trykksensitive skjermer før men her er iPhone helt overlegen.

 

 

Diamond registrerer ihvertfall trykk bare du legger fingeren lett på skjermen, noe vanlige trykksensitive skjermer flest ikke gjør... Går fortere å skrive sms på diamond enn på I900 Omnia og iPhone, fordi diamond har Phonepad-tastatur med T9 og qwerty. Onia har også begge disse, men du må trykke litt hardere.

 

På Omnia har du også T9 på qwerty, som gjør at hvis du bommer på en tast, vil den rette det opp for deg...

Lenke til kommentar
I og med at Windows Mobile har geniale løsninger som PocketCM Contacts og Keyboard så har jo den plutselig dekka 40% av behovet mitt for stilrent og praktisk bruk av SMS og telefonering/profilbehandling.

 

(Dei resterende 60% går til bok-lesing, som er veldig godt støttet av div lesere og formater - bruker mobipocket for tida sjølv)

 

Bortsett frå det så bruker eg faktisk ikkje telefonen til så masse anna. Sjølv så ser eg fram til Android. Elsker muligheter, frihet og den store skjermen som blir lova ;P

 

Hei.

Du har installert applikasjoner fra pocketcm ( contact, calendar)? Fikk du noe problemer med grensesnittet til disse applikasjoner på Diamond? Hos meg virker det som om grensesnittet ikke er kompatibel med oppløsningen til Diamond. Ting ser hulter til bulter på min Diamond.

Lenke til kommentar

Kjøpte meg HTC touch diamond for to uker, full av forventning etter flere gode tester. Ble skuffet, jeg synes den var vanskelig å bruke til f.eks sms m.m. Greit nok, man kunne gjøre mye kult med den(legge inn forskjellige programmer etc), men ble for tungvint. Solgte den til søsteren min, som falt helt for spillene. Kjøpte meg en iphone, og siden jeg har hatt en ipod touch siden den kom ut, var den lettere å bruke for meg.

 

Så jeg velger iphone:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...