Gå til innhold

lurer på å kjøpe meg et nyt skjermkort trenger noe hjelp til valg


Anbefalte innlegg

Hei jeg har lurt på å kjøpe meg nytt skjermkort og lurer på om jeg skal kjøpe ati eller geforce?Det jeg lurer på er i forhold til ytelse stabilitet.Jeg har 2 8800gtx skjermkort som har vært mye tull med så det er på tide med noe nytt.Jeg har lurt på entengeforce

eller ati

begge er på 1gb så jeg er litt usikker på hvem jeg skal velge for best mulig stabilitet.

Endret av Lightboy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Støtter opp om Merkoen. HD 4870 er et kraftig kort til lav pris. Det er faktisk så kraftig at det er konkurransedyktig med GTX 280 selv om det koster under halv pris! Er du eventuelt ute etter det aller kraftigste ville jeg kanskje vurdert å kjøpe 2stk HD 4870 og kjøre dem i CrossFire. Dette er et setup som vil danke ut et GTX 280 uten problemer, og i tillegg være billigere (Iallefall hvis du sammenlikner med den du vurderer å kjøpe. 2x4870 kommer vel på ca 4000,-).

 

Hvis du orker å vente litt kan du også vurdere ATI Radeon 4870x2 som kommer om ikke alt for lenge.

 

Selv har jeg et HD 4870 på vei med posten. Gleder meg til det kommer :)

 

Rakash ;)

Lenke til kommentar

jeg har et asus p5n-T deluxe hovedkort som jeg kjøpte veldig nylig så crossfire blir nok uaktuellt.Vet dere om 3870x2 virker på mitt hovedkort?fettern min er vissst utrolig fornøgd med det kortet men han har crossfirehovedkort.Kan noen svare meg på hva er forskjellen på hva forskjellen på minnet på dagens skjermkort er,sånn som fo eksempel på hd 4870 så er det bare 512mb minne mens på noen av de andre er det 1gb minne.Synes 1gb høres veldig fristende ut men visst det ikke har så mye å si så kan det være jeg går for noe annet.Spiller mye crysis,masseffect,assassin's cree og det fleste andre nye spill så jeg er muligens en del kravstor:-)

Lenke til kommentar

Som Pastafarian sa, det "ekstra" minnet har ingenting å si. Det at 3870x2 har 1G minne betyr, igjen som Pastafarian sa, at det er 512MB minne pr GPU. Hadde det vært 1GB minne pr GPU (sett at det var beregnet for det) kunne kortet muligens(!) vært bedre en 4870 ved bruk med høyoppløste skjermer.

 

Kort og godt; det er absolutt ingen grunn til å velge 3870x2 nå som 4870 har kommet ut på markedet :)

 

*Hopp på bølgen og gi nVidia et skikkelig spark i baken så vi kan få igang konkurransen igjen :D*

 

Rakash ;)

Lenke til kommentar

noen som vet hvordan det er i stabilitet forhold til 8800gtx sli ?har så mye tull med at skjermkortdrivern har stoppeed og funger nvlddmkm.sys.Har hattdet tullet siden jeg kjøpte det første 88800 kortet.Vist Ati ike har dette skal jeg sannelig ikke nøle med å forrede nvida:-D hadde ati x1950xt en gang og var veldig fornøgd med det.jeg har en 24 tommer hyundai og pleier og kjøre på 1680x1050 eller høyere oppløsning.

Endret av Lightboy
Lenke til kommentar

Det er egentlig ikke noen tvil om annet en at du burde gå for 4870. Det eneste minuset med dette kortet som er oppdaget til nå er en driverfeil som gjør at vifta ikke kjører på 100%. Dette kan dog fikses enkelt med en liten modifikasjon og blir antakelig fikset veldig snart med nye drivere.

 

Som nevnt tidligere bør du lese litt tester. Det er generell oppfatning blant testere at 4870 er, med unntak av lillebroren 4850, det kortet som gir best ytelse pr krone i dag. ATI har også et løfte om å komme ut med oppdaterte drivere hver eneste måned. De har iallefall greid å holde løftet en liten stund.

 

Rakash ;)

Lenke til kommentar

Høres fristende ut med HD4870,håper bare det gir meg fred fra at nvlddmkm feilen.visst ikke er det vel kansje noe med rammen i pcn.Noen som vet hva slags timings og voltsettnings på Geil black dragon 8gb siden jeg først er i gang med å spørre,allt ejg ønsker er å få en stabil pc sånn som før.E annet sppørsmål siden jeg er full av de:er det noe forskjell på produsentene sånn som burde jeg velge asus eller saphire?

Endret av Lightboy
Lenke til kommentar

Har som sagt bestilt kortet selv, så hvis du skal ha nytt skjermkort er det liten tvil om annet en at 4870 er det beste valget etter hvordan skjermkortmarkedet er pr dags dato. Det yter et sted mellom nVidias GTX 260 og 280 (i noen tilfeller til og med over GTX 280 (!) ), og koster særdeles lite sammenliknet med nVidias alternativer.

 

Se her for info rundt RAM brikkene dine. Jeg vil anbefale at du starter PCen i BIOS og sørger for at alle verdiene stemmer (altså frekvens, spenning og latency). Kjører du det stock burde det ikke være RAMen som lager trøbbel.

 

Når det gjelder det siste spørsmålet blir svaret ganske enkelt Nei. Det er ikke annet en at det er en annen leverandør som har produsert kortet. Ytelsesmessig skal alle kortene være omtrent like (til nå har det ikke kommet en OC versjon på det norske markedet (iallefall ikke som jeg har sett), så det blir helt opp til deg. Velg det merket du føler deg mest trygg på er det eneste jeg kan si (det er fordommer ute å går mot omtrentlig alle produsentene av skjermkort, så du bør ikke alltid høre på standhaftige sjeler :p).

 

Kan dog informere om at jeg bestilte Sapphire varianten.

 

Rakash ;)

Lenke til kommentar

Tror nok det blir sapphire.Når det gjelder bios så kjører jeg:fSB 1340,mermory timings 5-5-5-15,ramhastigheten står på 800 som den alltid har stått,jeg har satt volten på 2.21 muligens at det er litt høyt(står 1,8v på eska)Er ikke hlt sikker på hva resten skal stå sånn som cpu volt,vcore,nortbridge south bridge også videre.

Lenke til kommentar

Som tidligere nevnt, sett ned til "Stock" verdier. Ser for meg i første øyekast ut som du burde sette ned frekvensen til 667mhz (ikke at det egentlig skulle være et problem) og spenningen til 1.9 eller 1.8v.

 

Du skal bare stille på minne hastighet og minne spenning.

 

Last ned CPU-Z hvis du er usikker på om verdiene er riktige.

 

Link her

 

Rakash ;)

 

 

PS: ser forresten ikke problemet med å få CrossFire til å funke med hovedkortet ditt

Endret av Rakash
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...