Gå til innhold

Aktivering av windows


Anbefalte innlegg

Hei

 

formaterte pcen for rundt 3 uker siden, da skrev jeg inn cdkeyen til windows xp64bit som jeg bruker, og aktiveringen gikk bra.. men så etter og ha restarta pcen idag, får jeg følgende melding " Du har endret på din maskinvare siden du sist registerte windows, vennligst aktiver windows igjen".

 

 

Så tenker jeg, .. javel... og går inn for og aktivere, men der står det at cdkeyen min er brukt opp, den har jeg brukt maks 2 ganger!

 

 

Det irriterer meg mektig at sånt skal skje, jeg har ikke endret på noe maskin vare eller noe, som microsoft sier.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Ring microsoft. Når du velger hvordan du vil aktivere, så kan du velge tlf eller via internett.

Velg tlf og så skal du få automatisk svarer som hjelper deg igjennom.

Det jeg måtte gjøre med min Windows XP home edition når den ikke godtok lisensen min av en eller annen rar grunn selvom det var lisensen som sto bakpå min Dell maskin.

 

Tar noen minutter bare og ringe dem så blir nok windows versjonen din aktivert igjen og du er igjen en happy camper hehe.

 

Lykke til og sov godt

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Ja snakke med automatiske tlf program er ikke alltid like lett nei, får håpe du får det til.

Skal bare være og ringe dem og forklare dem hva problemet var så lar de deg registrere så.

 

De er sikkert ganske vant til det problemet, sikkert for og ungå pirat kopiering av programvaren dems og lisens misbruk.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg fikk samme melding som deg etter å ha skiftet hovedkortet med et nytt fra Asus. Det viser seg nemlig at Windows og grådige Microsoft har bare 1 lisens pr. hovedkort og skifter du må du også skifte produktnøkkel, med mindre du har en full DVD versjon. Jeg tipper du har en OEM versjon slik som meg.

Jeg vil heller bytte nå til Vista, men det er litt surt likevel. Noen som har erfaringer de vil dele med meg mht. Vista 64-bit?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Det er feil du kan bytte tingene så mye du vil. Du må bare ringe microsoft og be dem om og godkjenne aktiveringen din, det er noe om poeng greier.

her er lista tok den fra hardware.no selv:

* CD-ROM/CD-RW/DVD-ROM (1 poeng)

* IDE-kontroller (3 poeng)

* OS-harddisk (11 poeng)

* Skjermkort (1 poeng)

* SCSI-adapter (2 poeng)

* Lydkort (2 poeng)

* Nettverkskort - ny MAC adresse (2 poeng)

* Prosessor - CPU (3 poeng)

* RAM (0->512MB, 512MB->1GB, 2GB->4GB, osv) (1 poeng)

* Hovedkort (9 poeng)

 

Du kan altså legge sammen poengene for hver maskinvareendring siden første installasjon av Vista, og dersom denne summen overskrider 25 poeng vil Vista be om å bli reaktivert. For brukere av OEM-versjoner av Vista betyr det at en ny lisens må kjøpes inn

 

nettsiden hvor det står!

 

Det jeg vil anbefale deg er rett og slett og ringe microsoft og forklare problemet og gi dem lisens koden din å spørre dem om de kan få aktivert det for deg. For er ganske teit og måtte kjøpe enda en lisens kode liksom.

Endret av Slettet-wtZtqAvs
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Det høres jo helt sykt ut syns jeg, for vis du har kjøpt noe så burde det være lov og bytte litt, hva om hovedkortet ditt dør da så får du nytt hovedkort gratis. Så må du ha ny lisens det høres jo helt forskrudd ut.

 

Prøv og ring ditt og håp på at du støter på en snill person. Noen folk vil alltid være litte service innstilite mens andre vil gjøre hva som helst for og hjelpe deg.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

For mye makt er ikke bra nei. Høres fortsatt litt for ekstremt ut syns jeg, kanke helt skjønne at alle i microsoft følger den tankegangen for som sakt de er fortsatt mennesker. Å mange som jobber der er no kanske service innstilite og ville hjulpet om det var et problem med registreingen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-wtZtqAvs

Det er vel fult mulig ja ivertfall som jeg kan huske, men du får jo et gammelt image da så du må jo laste ned oppdateringene igjen.

 

Jeg gjorde dette på jobben når jeg skulle oppdatere en god del bærbare da brukte vi et image og vi registrerte ikke pc-ene med lisens koden eller noe igjen.

Jeg kanke svare sikkert på hvorfor vi slapp det om det er fordi lisens koden lå liggende noe sted eller noe som man slapp.

 

Men og bruke norton ghost hadde jo vært en kjempe fin ide så slipper du alt rotet med lisens kode innskrivingen og sånne ting.

 

Syns det var en grådig sperre av Microsoft og sette opp. Jeg skjønner at den er lagd fordi pirat kopiering er et problem men den straffer også de kundene som faktisk kjøper det lovlig og bare ønsker og bytte ting i pc-en.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...