Gå til innhold

Hvordan få den typiske film looken..?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skyt meg hvis jeg tar feil, men ble ikke The Matrix skutt på HD / 2K digital video, ikke film? Kanskje ikke verdens beste eksempel å bruke i denne sammenhengen.

 

Hmm... Tviler litt på det. HD, maybe, men stiller meg VELDIG skeptisk til 2K.

 

2K har ikke tatt skikkelig av før for noen få år siden, og det er fortsatt idag VELDIG mange filmer som fortsatt skytes på film kontra digital / HD / 2K, så siden Matrix ble tatt opp rundt 1996/1997 er jeg ganske skeptisk til at den teknologien i det heletatt fantes på den tiden. Man hadde ihvertfall ikke maskinkraft til å jobbe med det. :)

 

/Yaricks

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 5 uker senere...

Bruk alle instillingene på manuell, det er første pri for å få det til å kunne se film ut i det hele tatt.

 

Manuell blender gjør at ikke blenderen går opp og ned som en jojo. Hvitbalanse så det ser ut som hvitt er hvitt, og at den holder seg lik mellom alle klipp.

 

Når det gjelder bruk av adapter linser med 35 mm er det mange løsninger men nesten alle untatt en som heter apefos koster over 10 000 kr.

Ellers er det mye man kan få til med kamerastativ, manuell fokus og litt innzoomet linse. Det er dog ikke altid nødvendig å gå så langt unna, men selvfølgelig langt nok til at du får fokusert ordentlig og det du skal ha i bilde blir riktig. Hvis du fokusererer dybdefokusen så nært som mulig kan man få det som er bak objektet til å gå i defokus for eksempel. Dette fungerer andre veien også å man kan dytte hele fokusfeltet bakover istedet.

 

Ellers er dolly og kran/jib kjøringer en måte å skape en 3dimensjonal følelse ved at forskjellige ting du fanger i utsnittet vil bevege seg med relativ forskjell i forhold til hvor langt unna de er kameraet ditt. Dette gjør ofte at man får filmlooken.

 

Fargekorrigering er også ganske bra.

 

Btw noen nevnte at video ikke kan se film ut. Crank er skutt på HDV ;) Og de tre siste starwars filmene er skutt med digital video.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...