Gå til innhold

Makro med kikkert...


Anbefalte innlegg

Det er sikkert mange som vet om det, men det er sikkert noen som ikke vet, derfor tenkte jeg bare å lage en tråd om min "oppdagelse".

 

Jeg lekte meg litt med en bitteliten kikkert som bror min har, det jeg ville da, for noen uker tilbake, var å sjekke om det ble noe ålræit kvalitet, men det var skuffenes, for det meste av det var blur, og ingenting kom i fokus. Men i dag fant jeg en større kikkert som jeg fikk for noen år tilbake, en 10x50mm fra biltema. La merke til at resultatet gjennom kikkerten ble bedre, men ikke godt nok ( forståelig, kikkerten er jo ikke bygd til et kamera ).

 

Men siden kikkerten allerede var ødelagt, tok jeg ut en av de store linsene, og merkelig nok passa den akkurat inne i fronten på objektivet på Canon 350D. Resultatet var faktisk bedre enn forventet. Nærgrensa på 80mm ( objektiv fra et gammelt EOS 3000 etellerannet ), er på 40cm, men nærgrensen med linsa fra kikkerten var helt closeup, målte ikke, men det var nærme. I tillegg blir ting forstørret en hvis grad.

 

Dette må være den billigste løsningen til makro hvis man har en gammel kikkert liggene hjemme. Og en god erstatter til det jeg har brukt tidligere ( invertere linsa ). Kommer ikke så langt ned som jeg gjorde med invertering, men fokus området er betraktelig større...

 

Får poste noen sammeligninger etterpå, med og uten kikkertlinse....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå kosta kikkerten min bare 329kr + var ødelagt.

Bestefars gamle kikkert skal ligge i ro go fred.

 

Noen testbilder, dybdeskarpheten kunne vært bedre,

får prøve å leke meg litt mer med blenderen:

 

( Blomsten har 3 bilder, det sister er med to kikkertlinser )

 

 

sikerhetsbelteyu5.jpg

blomstcg4.jpg

 

 

 

Off-topic:

Det er en ting som irriterer meg, dette har noe med objektivet å gjøre, det er jo et par år gammelt, og sikkert gjort sin jobb, har til og med en sprekk i seg. De fleste bildene jeg tar blir litt myke, og spesielt det bildene er lyse, skarps solys etc. "utvikler" det seg en halo som i dette tilfellet ( i overskyet vær pleier det ikke å være så fremtredene ):

 

 

tkecq1.jpg

 

 

 

 

Er det rett og slett på grunn av slitasje? Møkk på glass og speil inne i objektivet?

Endret av victoryseieren
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...