Gå til innhold

Hvilke gitarstrenger til akustisk gitar (nylon)


efikkan

Anbefalte innlegg

Hei

 

Min gode akustiske gitar trenger nye strenger. Jeg har aldri byttet strenger selv, forrige gang var det en butikk som ordnet dette, men de strengene varte bare litt over en time med spilling (fordelt over et par dager), og strengen slet seg mens gitaren stod lagret i et gitaretui fra Fender. (gitaren har stort sett vært utbrukt det siste året, grunnet militære) Mitt forrige strengsett holdt i 4-5 år(!) med varierende bruk, litt snodig at det nye settet slet av seg selv.

 

Jeg har nå bestemt meg for å skaffe strenger av bedre kvalitet, men jeg vet ikke hva jeg skal kjøpe i havet av strenger som finnes på markedet.

 

Teknisk info:

Honda (tror det der det som står der) Guitars

Model H316A

(Korea)

Nylonstrenger, der de tre mørkeste er metallbelagt.

En god gitar med god lyd, skal visst ha kostet en del tusen kroner i sin tid.

 

Jeg har sett litt på merker som D'Addario og Ernie Ball, men jeg vet ikke hvilken modell jeg skal kjøpe. Koder som "J27" og diverse vet jeg ikke hva betyr. Jeg har ikke behov for hverken ekstra myke eller harde strenger, skal være normal skala.

 

Strengene er festet ved å tre de gjennom et hull og tre den gjennom en løkke på enden som er "flettet". (jeg vet ikke om dette har noen betydning, men det er altså ikke noen ferdig løkke på denen av strengen, kun en vanlig streng)

 

 

Jeg håper det er noen der ute som kan svare på spørsmålet mitt.

 

Takk for alle hjelp.

 

Mvh,

Efikkan.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde komme langt med å be om et standard strengesett for nylongitar, merket er ikke avgjørende. Du må imidlertid vite hvordan du fester strengene ved broa, og beregne litt tid på å få stemt gitaren. Det koster +/- 100,- for et standard sett.

 

Problemene du beskriver ellers i posten kan vanskelig la seg forklare ut fra valg av strenger.

Lenke til kommentar
Hvis du tar med gitaren til en gitarforhandler, kan de gi det et lynkurs i å sette på strenger, hvor de forteller deg hvordan du gjør det, hva du må være nøye med etc.
Bor på Sunnmøre, så jeg reiser ikke milevis etter musikkforretning.

 

Jeg kjenner folk som kan montering, men jeg fikk ikke tak i de på telefon og tenkte jeg måtte bestille strenger snart. ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...