Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Våpen hjemme - hvordan, hvor mye, og hvem?


Alpakasso

Anbefalte innlegg

man kan ha opp mot 3 rifler/hagler uten våpenskap, så lenge sluttstykket er fjernet og du har avtrekker lås. har ud mer enn 3 treneger du våpenskap

 

for pistoler må man ha våpenskap fra første våpen

 

En liten korreksjon: Det er inntil 4, altså må du anskaffe skap når du kjøper våpen nummer 5. I tillegg til det du skriver om at man må ha skap fra første håndvåpen, så gjelder det samme fra første hel- eller halvautomatiske rifle. Har du ikke skap, så skal en vital del (sluttstykke på rifle, forskjefte på hagle) ikke bare fjernes, men også oppbevares "forsvarlig nedlåst". Dette er ikke nærmere definert, så man kan jo lure litt på hva som er godt nok -en kiste/koffert med hengelås, et låsbart garderobeskap, eller om man må anskaffe en safe.. Jeg kan imidlertid ikke se at det er noe krav om avtrekkerlås/kammerlås e.l. så lenge enten hele våpenet eller en vital del av det er innelåst.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Men kan man anskaffe seg våpnene sånn helt uten videre? Ikke sånn jeg forsto det

 

Rifler-hagler kan anskaffes ved avlagt jegerprøve.

 

Pistol-Revolver ved minimum 6 måneders aktivt medlemskap i skytterklubb, og du må være 21 år for å få søke om tillatelse.

 

Du kan kun søke på våpen som er knyttet opp til forskjellige grener innen skytesporten som du deltar i og som klubben du er tilknyttet har på sitt program ettersom jeg forstår det.

 

Ved jaktvåpen er det også behovsprøvning, dvs at ønsker man å kjøpe for eksempel 2 rifler med samme kaliber kan man bli nektet våpen nr2 fordi behovet er dekket ved det første våpenet.

Selv om det kan spesifiseres og eventuelt bli godtatt, ett eksempel her vil være en ganske tung rifle til posteringsjakt og en i samme kaliber til jakt hvor man går mye over større avstander.

 

Sikkert noe som er feil i det jeg sier men pr idag er det slik jeg oppfatter det i grove trekk. Vet ikke om det svarer spørsmålet ditt da men.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...