Gå til innhold

Hva hadde du gjort ?


LeXUS_

Anbefalte innlegg

Greia er slik at jeg har 250 000 kr. Og jeg er litt usikker på hvordan jeg skal bruke de pengene ..

 

Økonomisk situasjon :

 

Lønn = 500 000 kr

Gjeld = 1 600 000 i boliglån + 75 000 kr studielån

 

1- Jeg har veldig lyst på en splitter ny bil da jeg på det nåværende tidspunkt har en gammel sliter som er i bra stand, og dessuten så har jeg lyst på stasjonsvogn .

 

a - Skal jeg kjøpe ny bil til 415 000 kr og bruke 250 000 som egenkapital og ta opp enda et lån på 165 000 kr?

 

b- Skal jeg ta å betale ned boliglånet slik at den blir 1 350 000 og dermed så vil avdragene/renter gå ned ?

 

Greia er at jeg må ikke ha ny bil , og pr i dag så klarer jeg det ganske fint med med den bilen jeg har. Med nybil så går bilkostnadene opp fra 2700 pr/mnd til 5100 kr pr/mnd. Jeg har pr i dag ikke noe problem å betale ned gitte beløpet men hvis renta øker da går bilkostnadene opp fordi bilen er da delvis belånt. Så det total økonomiske konsekvensene er slik at jeg må betale 4300 kr pr/mnd hvis jeg kjøper nybil kontra en en gammel.

 

Så dette var da noen tall ... Hva hadde du gjort ? Spørsmålet her blir hjertet eller hjernen . Hjernen sier betal ned boliglånet og sov bedre om natten ,mens hjertet mener at renten kan neppe gå så høyt opp som 9-10 % , og 7 % er toppen rentetoppen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I følge en ekspert som har vært bedre til å gjette enn de fleste andre før vil boligrenten sannsynligvis komme opp i 9%. De fleste er enige om at 7% ikke er toppen, så spørsmålet er helst mye lenger opp den vil gå.

 

Avdragene vil ikke reduseres automatisk av at du betaler ned ekstra på lånet, men du blir gjeldsfri fortere. Hvis bilen du har er sikker og grei ville jeg beholdt den, hvis ikke ville jeg vurdert å erstatte den med en ikke altfor gammel bruktbil.

Endret av Naranek
Lenke til kommentar

Om boligprisene faller 20-30 % så kan det være vanskelig å få ut pengene dine ved å refinansiere om du kommer under vann, det gjelder å ha litt å gå på så du greier tilstrammingen som kommer. Banken gir deg ikke bonuspoeng om du ikke greier å betale avdragene om du har betalt inn masse penger fra før.

Jeg hadde ikke betalt ned noe på lånet, og heller ikke kjøpt ny bil.

Endret av enim2
Lenke til kommentar

Det kan være interessant å vite hvor stor belåning det er på boligen. Dersom lånet utgjør 100% (eller nært) av boligens verdi ville jeg betalt ned på lånet for å få litt pusterom for en eventuell reduksjon i markedsverdien på boligen. Dersom lånet utgjør 50-60% av boligens verdi har du litt mer valgfrihet. I så måte sparker jeg ballen tilbake til deg - hvor lyst har du på den bilen?

 

Å sitte med et boliglån som er større enn verdien på boligen er ikke noen god situasjon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...