Gå til innhold

BK: Fototur på gråværsdag


Lynx-

Anbefalte innlegg

På mine kveldsturer med bikkja har jeg som regel med meg kameraet og i kveld var intet unntak. Hadde egentlig ikke noe særlig håp om gode bilder da lyset var særdeles flatt og kjedelig, men fikk da knipset noen som var ok.

 

Prøvde å be gampen gre håret ut av øya, men han hørte ikke på det øret..

 

post-164833-1214858591_thumb.jpg

 

 

Her har jeg forsøkt meg på innramming og ble sånn tålelig fornøyd. Kunne ønsket meg at både forgrunn og løa var ørlite skarpere. Har et annet bilde der den greina ikke dekker for løa men syns ikke at det bildet ble like spennede.

 

post-164833-1214858865_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

for å kommentere ditt siste bilde, så ser jeg at det har potensiale, men ikke så veldig bra utført.

 

dybdeskarpheten er grei, men ikke helt på topp. vet ikke helt hva jeg ville gjort selv, kanskje litt mindre skarpt på trea. i tilegg ville jeg prøvd ev annerledes crop. hvor spesielt en del av høyre og nede har vært vekk. tror da bildet ville sett litt bedre ut.

 

men ikke ta dette tungt, for det er ikke et dårlig bildet, men heller ikke på topp. ;)

Lenke til kommentar

Bilde nr 1: Et ok motiv, men jeg syns bildet er for mørk. Nedre deler av halsen på hesten er nærmest svart og en kan nesten ikke se hårduskene i nedre deler nakken. Mulig det hadde gjort seg med svart hvitt konvertering.

 

Bilde 2: Her syns jeg innrammingen din blir for rotete, men det var godt tenkt, en enkelt gren som stikker like over hustaket hadde vært bedre etter mitt syn. Husets bakre del kommer for nær treet til ve i forgrunnen.

Lenke til kommentar

Har åpnet gampebildet på jobb-pc`n nå og det ble mye mørkere enn på skjermen hjemme. Jeg må innrømme at jeg sleit litt med eksponeringen her. Mørkt motiv mot lys bakgrunn er litt av en utfordring for en skarve nybegynner. :)

 

Brukte matrix-lysmåling her for å komme så nært en korrekt eksponering som mulig, og valgte bevisst å undereksponere for at ikke himmelen skulle bli for lys. Mulig jeg overdrev litt, men som sagt så så det bedre ut på skjermen hjemme.

 

På det andre bildet ser jeg at jeg har en vei å gå når det gjelder dette komposisjonsgrepet. Er enig i at det hadde vært bedre med èn gren over huset og at det kommer for nært stammen. Får bare prøve videre antar jeg.

 

Takker for god tilbakemelding. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...