Gå til innhold

Kommer vi til å få problemer? Regnskap for ANS


Anbefalte innlegg

Jeg og en kompis startet opp et ANS sent på høsten 2007. Vi har ikke fått gjort noe mer enn å registrere firmaet, har ikke begynt å ta imot oppdrag og sånt. Pga en del personlig rot og sykdom for oss begge ble alt bare liggende, fram til nå. Vi har ikke levert regnskap, da vi ikke hadde noe å føre regnskap av i fjor, verken utgifter eller inntekter. Og vi tenkte heller ikke på det av den grunn. Ser liksom for meg at siden det ikke har vært noen som helst aktivitet med firmaet er det ikke noen grunn til det. Eller kommer vi til å brenne oss på det? Fristen for å levere har vel gått ut nå, men har ikke hørt noe fra skattemyndighetene eller noen annen instans verken før eller etter, så kan jeg regne med det går bra?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dere har kanskje ikke hørt noe fra de enda, men det vil dere.

 

Siden dere registrerte selskapet i 2007 MÅ dere sende inn ligningspapirer, så enkelt er det. Dere er ikke glemt i skatteetatens systemer for å si det slik.. Dersom dere ikke sender inn vil dere bli skjønnslignet av etaten.

 

Dog slipper dere jo å sende inn regnskap til brønnøysund. Fristen er jo uansett ikke gått ut, men her er det store bøter ved forsinkelser.

Lenke til kommentar

Skjønnsligning vil si at skatteetaten fastsetter en inntekt for dere, i tillegg til et lite gebyr + renter.

 

Utifra husken min skal dere fylle ut:

 

- Selvangivelse

- Næringsoppgave

- Selskapets oppgave over deltakernes formue og inntekt

- Deltakernes oppgave over selskapets forume og inntekt (som egentlig skulle vært vedlagt deres personlige selvangivelse)

 

Men dersom dere aldri har fylt ut dette før, bør dere ta kontakt med ligningskontoret eller en regnskapskyndig, da dette kan fortone seg som litt komplisert første gang...

 

Du vil finne alle skjemaene samt veiledninger på www.altinn.no og på nettsidene til skatteetaten. Dere skal ha versjonen av selvangivelse/næringsoppgave for "deltakerlignet selskap".

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...