Gå til innhold

Merkelig handel med Mastercard


armania

Anbefalte innlegg

Som skrevet tidligere, jeg har Mastercard World Signia.

 

I den forbindelse bruke jeg kortet på nettet her forleden og fikk da tilbakemelding fra butikken fordi jeg handlet for "for mye" penger... Det var da snakk om rundt 2000 USD. Jeg måtte da sende inn et skjema for bekreftelse med signatur, pluss kopi av kortet.

 

Jeg tenkte ikke videre over det så jeg gjorde det siden butikken er seriøs og har et godt rykte på seg. Har aldri gjort det samme med Visa kredittkort.

 

Men er det en viss risiko med dette og er det vanlig at nettbutikker gjør dette om det er snakk om summer over et visst beløp? Det samme skjedde på Play sine sider men da ga jeg blaffen og heller delte opp bestillingen i flere ordrer. Derimot måtte de ha bekreftelse pr. telefon på den transaksjonen.

 

(Innlegget skulle havnet i tråden om kredittkort, men bommet litt her, så om den bør flyttes hadde det vært fint :))

Endret av armania
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, det er vanlig at firmaer krever at du sender kopi av kort + legitimasjon ved kjøp med Visa/MasterCard - spesielt ved kjøp for store summer. Når det er snakk om så høye summer som 2000USD burde det nesten være en selvfølge at de kontrollerte det også - svindel er jo et problem for firmaene også.

 

Men selvfølgelig - du sender kun legitimasjon etc til butikker du vet er seriøse.

Lenke til kommentar

Takk for svar, ja, jeg tenkte ikke over risikoen i forkant siden jeg har handlet der før, men skal iallefall tenke meg nøye om dersom dette skjer igjen på mindre kjente butikker. Legitimasjon krevde de ikke, det holdt med kopi av kortet heldigvis.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...