Gå til innhold

Trenger litt hjelp til valg av nytt kamera.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

For å slå det fast først som sist så er jeg en amatør med kamera i neven. Men mitt gamle Nikon Coolpix 3100 har streika så jeg ternger sårt et nytt kamera. Da jeg ikke har så stor peiling på slikt henvender jeg meg til Dere og håper på innspill.

 

Har sjekka litt rundt og ser at Panasonic og Fujifilm for eksempel har noen interessante modeller. Det jeg er ute etter er et kamera som tar gode bilder. Det tenger ikke være så kompakt. Kan godt være et "nesten speilrefleks". Hvis det er speilrefleks kameraer der ute som er enkle å bruke for en amatør så kan jo det også vurderes, men jeg heller altså over til andre siden.

 

Prisklassen jeg ønsker å bevege meg i er 3500-4000. Kan være litt fleksibel her da om det må til :-)

 

Håper på svar, på forhånd takk.

 

Mvh

Hans Bjarne Tennøy

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vesentlig forskjell i størrelse og håndterbarhet mellom kompaktkamera og speilrefleks, selv om prisen overlapper.

 

Man blir aldri direkte misfornøyd med Canon kompaktkamera har jeg inntrykk av. Fujifilm er greit, men ikke så bra som da de hadde F30, Casio har visstnok en modell med en del manuelle innstillinger om man liker det. Panasonic og Nikon er også gode utfordrere. Har ikke inntrykk av at det er noen som tydelig står frem som en tydelig anbefaling.

Lenke til kommentar

Hei igjen og takker for svar.

 

Har lest enda litt flere tester og ser at Nikon P80 ser ut til å være ett interessant objekt. Det har ikke videomuligheter, men skulle jeg hatt det så hadde jeg vurdert et videokamera. Jeg vil ha fine bilder på en enkel og hensiktsmessig måte. Noen som har erfaringer med dette kameraet? Eller kanskje andre kommentarer?

 

Mvh

Hans Bjarne Tennøy

Lenke til kommentar

Må korrigere meg litt da jeg ser at kameraet likevel har videomuligheter. Betyr ikke så mye for meg da men.. Noen andre Kameraer som kan være interessant for meg? Hvordan er brukervennligheten og billedkvaliteten kontra et Nikon D40 for eksempel? Ja, jeg vet jo det er et speilreflekskamera, men kameraene jeg vil ha er ligger i grenseland melleom speilrefleks og kompakt. Håper på flere innspill.

 

Mvh

Hans Bjarne Tennøy

Lenke til kommentar

Hva med et av de større ultrazoomene? Nå er det riktignok litt tørke på nye modeller, men det kan finnes noen igjen av Panasonic FZ50, ellers har akkurat Fujifilms S100fd kommet. Fordelen med disse er at de er solide og gode å holde, faktisk like store som speilrefleks, de har mekaniske ringer for zoom og fokus (også som speilrefleks), men har et svært romslig brennviddeområde, fra vidvinkel (varierer hvor mye) til svært lang tele (i området rundt 400mm. Da slipper man å svi av større beløp på å dekke samme brennvidde med objektiver til speilrefleks.

Lenke til kommentar
Takker for respons :D

 

Ser ut som disse er de heteste kandidatene.

Nikon Coolpix P80

Canon Powershot G9

Panasonic Lumix FZ50

Fujifilm S1000fd

Olympus SP-570UZ

 

Kommentarer ang de nevte kameraer?

 

Mvh

Hans Bjarne Tennøy

 

Jeg har selv Nikon Coolpix P80 og er strålende fornøyd. Det har alt du trenger og du føler du tar bilder med et mini-speilrefleks. I tillegg tar det ikke stor plass, så du kan ta det med overalt uten at det blir krunglete.

 

PS: noen som vet om en veske til P80? alle jeg har funnet er enten for liten, eller til speilrefleks... hehe..

Lenke til kommentar

Dette var det jeg mente, forøvrig.

Gode kandidater du plukket ut, men merk deg bare at Fujifilm drar nytte av sin Super-CCD til motiver i dårlig lys/innendørs. Her har du da brennvidde fra 28-400, og som nevnt de mekaniske ringene på objektivet for zoom og fokus.

Ja, det koster litt mer enn de andre på lista di, men på sikt tror jeg man vil mene det er verd det.

Mitt FZ30 (forgjengeren til FZ50 kostet drøye 6K da jeg kjøpte det med en gang det kom. Men fremdeles (kjøpte det høsten '05) er dette mitt primærkamera som det skal litt til før jeg legger på hylla. Måtte i tilfelle være nettopp F100FS da, om Lotto-rekka går inn...

Lenke til kommentar

Heisann.

 

Takker for svar. Må vel si at Canon G9 seiler bra opp nå, men skulle gjerne hatt litt flere feedbacks på Nikon P80. Vil ikke strekke meg lengre enn 3.5k. Må vel ha veske og stativ osv.. blir fort mer..

Fattern har en hang på Nikon og jeg har hatt nikon selv så jheg skulle gjerne visst mer om P80 altså. Gjerne om hvordan det er mot andre kameraer det er naturlig å sammenligne med.

 

Takker igjen for alle svar.

 

Mvh

Hans Bjarne Tennøy

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...