Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan trene opp muskler?


wise™

Anbefalte innlegg

Før så spilte jeg fotball aktivt, 3-4 treninger i uka pluss kamp(er), men jeg sluttet ganske brått på fotballen og gikk rett fra å være ganske "fit" til å bli sofaslask. Begynte å spille WoW, drikke mye cola, spise usunt osv.

 

Nå har jeg begynt å legge på meg, altså, er ikke blitt fet eller noe, siden jeg har utrolig bra forbrenning i kroppen, men har liksom en liten "klump" nederst på magen, om jeg puster litt inn å strammer musklene har jeg fortsatt sixpack, men den synes ikke for allmenheten (på stranden o.l).

 

Noe annet jeg har tenkt på er hvordan trene brystmusklene? For øyeblikket ser bryst/magen min ut som en 12-årig jente som ikke har begynt å utvikle pupper enda, altså, bortsett fra den bittelitte "fettklumpen" jeg vil trimme bort fra magen.

 

Når det kommer til magen tenkte jeg "sit-ups", men er veldig åpen for hvilke som helst forslag, så sant det ikke innebærer noe syke treningssenter osv, helst øvelser man kan klare å gjøre hjemme/ute og helst alene.

Når det kommer til overkroppen har jeg ikke peiling på hvordan jeg skal få trenet det, vil gjerne ha litt "mannepupper" i form av muskler, you get the point, vil også trene litt armer for å få litt større muskler, men da går det vel i armhevninger?

 

For å avslutte, så vil jeg ha noe enkelt å greit å gjøre hjemme/ute, orker ikke trene 7 dager i uken for mange timer, men er ikke i mot å gjøre f.eks 20 armhevniner på morgenen og 20 på kvelden, for eksempel.

 

Takk for tips, and wish me good luck!

 

(PS: Håper dette er riktig forum å poste i, hvis ikke må moderator gjerne flytte på det)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Medlem-148998

Vel, det er mye forskjellig du kan gjøre.

Basisøvelser er noe av det beste du kan gjøre, da de trener de største musklene. F.eks benkpress og makrløft, er bra øvelser for henholdsvis bryst og rygg.

 

Du kan f.eks begynne å trene 3 ganger i uken, med et program som dekker de viktigste musklene på kroppen.

Altså øvelser for biceps, triceps, mage, skuldre, rygg, bryst, lår og legger.

 

Eller, så kan du dele opp i f.eks 4 dager .

 

Dag 1 : Bryst og triceps

Dag 2: Skuldre og mage

Dag 3 : Biceps og rygg

Dag 4 : Lår og legger

 

For å få muskler i armene, tren biceps og triceps. Mest triceps, for den har muligheter for å bli mye større enn biceps. Dips, franskpress, push-ups med smalt grept er alle øvelser som er bra for triceps.

 

For biceps kan du trene bicepscurls, med forskjellige variasjoner. Med manualer, rett stang, EZ stang, sittende, osv. Pull ups er også bra for biceps, selvom det hovedsaklig er ryggmusklene det går på.

 

Mageøvelser du kan gjøre hjemme er jo f.eks crunches, sit-ups, og også her kan du ha mange variasjoner. Sit-ups hvor du vrir deg med venstre albue til høyre kne og omvendt, sit-ups med vekter bak nakken, sit-ups med bena i lufta, osv.

 

For bryst så er benkpress, flies, og push-ups med bredt grep fine øvelser.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...