Gå til innhold

Asus P5W DH streiker, trenger hjelp med bios


capy

Anbefalte innlegg

Har et Asus P5W DH som ikke vil samarbeide lenger. Når maskinen blir slått på begynner vifter og harddisker å gå, mens keyboard, mus og skjerm er dødt. Jeg regner med at bios trenger en liten flashing. I manualen står det så greit at det er bare å hive en minnepinne inn i maskinen med ønsket bios, så fikser det seg selv, men her kan det virke som at biosen(?) er så skadet at maskinen ikke en gang kommer så langt som til grunnstegene for bios recovery.

 

Jeg trodde alle hovedkort i dag hadde en ekstra bios installert for å sikre seg mot feilflashing og lignende, men finner ikke noe om det i manualen. I værste tilfelle trenger jeg en frivelig som kan hot swappe og flashe biosen min.. men aller først, noe jeg bør teste ut før dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

feilflash under en oppdatering av systemet. flashingen ble gjort i vista. Ikke noe problem egentlig, for alt som skulle til var å flashe den på nytt uten å restarte maskinen. Men det var allerede blitt kveld, så jeg bestemte meg heller for å legge meg til å sove og heller fortsette dagen etter. Den natten installerte vista noe greier og resatte maskinen automatisk. Resten av historien står i første innlegg:)

 

Jeg forsøkte å flaste chippen i et Asus NF-S hovedkort, men det gikk ikke, flasheprogrammet forstod ikke hvilken chipp jeg hadde satt inn..

 

Jeg har nå tatt meg en tur innom eBay og kjøpt meg en ny chip. koster meg litt over 100 kroner, så det er jo ikke så altfor gale. Det første jeg skal gjøre når jeg får den chippen, er å hotflashe den ødelagte slik at jeg har en i reserve om noe skulle gå gale i fremtiden.

Endret av capy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...