Gå til innhold

Lærling stipend i utlandet?


hjw

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg studerer nå Digital Media ved Hyper Island i Karlskrona, Sverige. Skolen varer i 2 år. Ett år i Sverige og 7-8 mnd utplassering (+ noen mnd tilbake på skolen etter endt praksis)..

 

Man kan ha sin utplasseringen hvor som helst i verden, og jeg har kommet i kontakt med ett design byrå i Barcelona som er ekstreeemt dyktige. Det eneste problemet er at de kun kan betale meg 300 Euro (ca 2360 kr) i måneden (dette er veldig lite i forhold til hva andre byråer betaler).

 

Jeg lurer derfor på om dere har noen tips til stipender eller legater som kanskje kan hjelpe meg? Kan jeg få mer penger fra lånekassen? Eller hvordan er det med det?

 

Jeg kan få bedre betalt av andre byråer andre steder, men jeg tar heller sjansen og drar til byrået i Barcelona hvis jeg kan ha råd til det.

 

Jeg er også usikker på hva det koster å bo der (får bare opp ferie-leiligheter på google). Hvis noen vet sånn ca hva prisene ligger på i Barcelona, si ifra! :)

 

Takk for svar!

 

mvh,

 

HJW

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Veit ikke åssen det er i utlandet, men i Norge er det jo sånn at så lenge man tjener så mye som en krone i lærlinglønn får du ikke stipend. Man kan derimot søke om lån.

Hvor i all videste verden har du slikt ifra?

Så lenge man er lærling og bor borte så får man da borteboerstipoend, med mindre det helt plutselig har blitt fjernet ila de siste dagene.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Så de tar ikke hensyn til at man bor i en by hvor det er dyrt å leie? Vet dere om det er mulig å søke tilleggs stipend eller mer lån?

 

Hvis man søker om mer lån, vil man da få 40% av hele summen i stipend eller kommmer ekstra lån i tillegg?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...