Gå til innhold

Raskt (nok) kompaktkamera, finnes det?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

det er fruen som tar mest bilder her i huset og det er ofte barn som er objektivet og det er dermed kritisk at kameraet kan ta bilder med en eneste gang. Vårt treige HP 717 kan forvandle henne fra en smilende familiemor til en irritabel sinnatagg. Derfor er vi nå ute etter et nytt kamera. Størrelsesmessig vil vi gjerne ha kompaktkamera, men jeg har lest litt rundt på tester og sticky trådene i forumet og det ser ut til at kompaktkameraene rett og slett ikke er raske nok for vårt bruk.

 

Vi trenger:

 

* Rask oppstartstid (ikke det viktigste)

* Bildene må kunne taes UMIDDELBART når man trykker på knappen.

* Man må kunne ta bilder raskt etter hverandre, max 1 sek ventetid mellom bilder, selv innendørs i uoptimal belysning (dvs. også med blitz).

 

Finnes det noen slike kompaktkameraer eller er vi rett og slett nødt til å anskaffe et speilrefleks? Må jo si Fujifilm F40fd eller kanskje F100fd (tester???) ser bra ut, når det gjelder speilrefleks har jeg ikke peil, men det bør ikke koste mer enn 5000 hvis det overhodet er mulig...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Både Ricoh og Casio har vært kjent for sine raske kompaktkameraer. Casio Z 1200 er ikke noe unntak i så måte, og i tillegg leverer det svært gode bilder. De som du nevner er sikkert raske nok de også, men jeg vet ikke noe om det. De aller fleste kompakter i dag er nok mye raskere enn deres gamle kamera.

Lenke til kommentar

Canon har gått fra å være et av de tregeste, til et av de kjappeste kameraene på markedet. Ixus-serien kan du jo se på.

 

Vil anbefale å kjøpe i butikk om mulig. Da kan du prøve kameraene og hvor raske de er på forhånd. Prøv både med og uten blits, da blitsen gjerne gjør kameraet litt tregere på avtrekkeren.

 

Uansett... HP har et heller frynsete rykte når det gjelder digitale kamera, av flere grunner... tregheten er et av dem, batterikapasiteten en annen. Du vil nok oppleve en ganske annen verden med et hvilket som helst digitalkamera av nyere type.

 

Ricoh er vel de kjappeste... men noen er så kjappe at fokusen ikke alltid henger helt med (var et problem før, men ikke nå muligens?).

 

Ellers får du fullverdige speilrefleks med bra objektiver til 3-4000 kroner. D40 er vel det billigste. De er omtrent like kjappe på utløseren som speilrefleks til mange ganger den prisen. Det det ofte skorter på, er funksjoner. Bildekvaliteten er det heller ikke stor forskjell på.

Endret av Super8
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...