Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

null respons fra pc


Anbefalte innlegg

Hallo, jeg har en litt gammel stasjonær pc jeg ikke hadde brukt på en stund. Jeg fikk her en dag lyst til å teste ubuntu og fant frem denne pcen. Jeg koblet til min MyBook 500gb for å gå inn å ta sikkerhetskopier. Hadde tidligere hatt problemer med å boote fra hardisken så pleide å bruke en linuxmint live cd til å boote da jeg kunne få valget "boot from first harddrive" da jeg hadde i denne.

 

Anyway, da jeg var inne i windows (XP SP1) leitet jeg rundt etter filer jeg ville ta vare på. Plutselig står alt stille. Den stod stille i noen minutter før jeg valgte å reboote med knappen. Da jeg skal starte opp igjen hører jeg vifter og harddisker begynner å gå, men skjermen er helt svart. Jeg prøver et par ganger til, samme greia.

 

Det ender med at jeg prøver å feilsøke. Kobler ut alt av maskinvare (hardisker/cdrom/pci idekort/nettverkskort). Det eneste som står i er nå skjermkortet (obviously). Når jeg starter nå er det heller ingen respons. Pcen har fungert fint i mange år før dette så synes det er litt rart at noe slikt plutselig skal skje.

 

Har noen noe som helst ide om hva som kan forårsake dette eller noen ide om hvordan man kan fikse det hadde det hvert kjempeflott.

 

Husker ikke helt speccsa men er ca:

Epox hovedkort

Corsair 2x512mb ram

AMD XP 3000+

Asus X800XT skjermkort

Chieftech 360w PSU

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ut som noe har tatt kvelden. Feilen kan være kaputt skjermkort, hovedkort eller PSU.

 

Jeg hadde for noen år siden 2 stk. socket A EPoX EP-8RDA+ som kræsjet pga. bad caps. Dvs. at noen av kondensatorene sprakk og lekket elektrolyt. Gul-brun saft i bunnen og bulende/rustfarget på toppen.

 

Samme kan forekomme i PSU, men denne type feil sender vanligvis merkelige bsod-er kort tid før alt slukner.

Lenke til kommentar
Men finnes det noe jeg kan gjøre for å prøve å lokalisere feilen?

Siden du har åpnet kabinettet og fjernet ymse tilkoblinger der, så går jeg ut fra at det er rent der inne nå. Dvs. en tett kjøler kan steke cpu, men normalt skal alarmen gå før skaden er skjedd... kan det være feilen i ditt tilfelle?

 

For å lokalisere evt. bad caps:

post-13087-1209702754_thumb.jpg

Lenke til kommentar

at ting går er absolutt normalt! og elektronikken varer ikke evig tro det eller ei ;) feks en vifte har evt 35-45 millioner omdreininger før den vanligvis egentlig skal gå kaputt! men alt har sin gang.

on topic: at det ikke er noe skjermbilde etter at pcen fryste, kan være en del feil så klart, det tyder som sagt at dette kan være GPU'n\skjermkortet som har gått fyken og er deffekt! siden dette er minst testbart, kan du teste andre evt feil, feks RAM brikkene, ta ut en og en RAM brikke om du har flere, og start opp etter hver uttak, evt skift også plass på RAM brikkene etter dette, kan være RAM slot feil. for videre RAM testing prøv denne linken(http://memtest.org/)

Hovedkortet kan også ha noen feil et par steder, dette er også igrunn ikke så lett å teste, om du hører noe går vil det jo si at psu'n\strømforskyningen er i orden(vanligvis).

om evt du har noen venner\familie du vet har samme grafikkkort type som deg (agp eller pci-e) og spurt om du kunne lånt det for en rask testing må vel en eller annen si ja ! lykke til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...