Gå til innhold

Betu Betu pres. MARTINEZ @ Club PI, Oslo : NATT TIL 1. MAI :


faia

Anbefalte innlegg

n830680477_2750112_2473.jpg

 

 

MARTINEZ (Out of Orbit, Re:connected / Copenhagen)

 

Support:

NEO V (Strictly) & ASBJØRN E (Fin Gardin/Mikro) back2back

 

Onsdag 30. april 2008 på PI, Storgata 24, Oslo

Aldersgrense: 20 år - Inngang: 100,- i døren / 70,- i forsalg (Mer info om forsalget kommer senere)

Dørene åpner 22:00 og stenger 03:00.

 

Betu Betu inviterer deg til å komme å oppleve et heftig natt til første mai-party med Martinez, Neo V og Asbjørn E bak platespillerene.

 

Betu Betu stiller med solid lys og lydrigg fra Ljudia, visuelle effekter, samt matchende dekor. Arrangøren Betu Betu driver også plateselskapet Betu Records.

 

MARTINEZ:

Martinez (Martin Swanstein, født 1981) vokste opp i den sørligste delen av Sverige. Han spilte flere forskjellige instrumenter og oppdaget i tidlig alder house- og techno-musikk. Det føltes derfor for ham som en naturlig progresjon å begynne som DJ og å produsere musikk. På denne tiden var han for ung for å komme inn på klubber, så istedenfor arrangerte han sine egne fester på en strand ved Helsingborg, som han og hans venner spilte på.

 

Da han lagde en demotape han lagde noen år senere, fikk han muligheten til å videreutvikle produksjonsferdighetene sine i studioet "Wrong Steps" i Stockholm. Her co-produserte han noen av låtene sine sammen med den franske produsenten Manuel Perez. En av disse låtene kom ut som "Late Night Groove" på Martin's debut 12" "Autumn Jazz EP" på det svenske labelet Deeplay Music.

 

I 2000 flyttet Martinez fra sin lille svenske hjemby til den danske hovedstaden København, hvor det musikalske klimaet er mye mer åpent. Dette var med på å oppmuntre han til å bruke mer tid og krefter på musikkproduksjonen og ikke lenge etter fikk han en platekontrakt med det renommerte selskapet Guidance i Chicago. Først ut var “Laidback Grooves EP” med en blanding av deep-house og broken beats. Etter denne fulgte ytterligere to singler til på det samme selskapet.

 

Som nevnt over ble Martinez's debut 12" utgitt på Deeplay Music og han produserte også noen gode remixer for duoen Physics på samme label. “Aquarium Jazz Dub Mix” på “Don’t Deny Me Love” ble særlig populær blant fans, DJ's og musikk-kritikere. Andre remix-jobber inkluderer de han har gjort for Filur, Dalminjo, Silicone Soul, The Beard, Holmes ft. Dragonfly, Jussi-Pekka, Dibaba, Spiro Projecto og senere Underworld. Hans remix av Nathan Fake's “The Sky was pink” ble en stor suksess.

 

Martinez begynte innenfor det mer dype og jazz’ete spektrum av elektronisk musikk, men i løpet av 2003 begynte han å få større lidenskap for musikk med mer techy og eksperiment lydbilde. Han startet å jobbe mer med samples og electro-baserte lyder og resultatet ble noe han selv kaller "Cosmic House - a spacey house sound mixing up tech, atmosphere and colourful melodies".

 

Ikke lenge etterpå fikk han en telefon fra Steve Bug som var interessert i få han utgitt på sitt deep/tech house label Dessous Recordings. Dette resulterte i "Skywalker EP”, som ikke skuffet og som inspirerte en helt ny side ved musikken til Martinez; skarpere og forvridd. Jo mer skrudd, jo bedre!

 

Sommeren 2004 lanserte Martinez sitt eget plateselskap, Out of Orbit Recordings, som har blitt en plattform for mer enn bare hans egen musikk, men også for hans venner. Trentemøller hadde stor suksess med Beta Boy, og i tillegg har også Zvukbroda, Nima Gorji, Robert Babicz, Jussi-Pekka og Robert Leiner utgitt låter der.

 

I 2005 kom “Shadowboxing” ut på Steve Bug's nye label, Audiomatique Recordings. I november dette året gav han ut albumet “Internal Space” på sitt eget label. Dette albumet, som kun ble utgitt på vinyl, ble hyllet og spillt av Sven Väth, John Digweed og Loco Dice for å nevne noen. Martinez fikk også utgitt to låter på plateselskapet Get Physical fra Berlin dette året.

 

Mot slutten av 2006 endret musikksmaken til Martinez seg nok en gang og produksjonen begynte å utvikle seg i en ny retning. Den orienterte seg nå mot minimalistisk techno; strippet ned og med fokus på færre lyder. Etter en stund med eksperimentering i studioet, lanserte han et nytt label: "re:connected". Hans to første utgivelser her ble store suksesser og fikk support fra store internasjonale DJ's som Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Sven Väth, Loco Dice og Miss Kittin. Med forsatt produksjon sin innen denne retningen fulgte suksessen han inn i 2007. I november utgav han albumet "A Chemical Imbalance", som er techno influert av ambient, dub- og deep-house.

 

Martinez har også meget gode ferdigheter som DJ, noe som har gitt han et godt rykte verden rundt. Han blir ofte sett i dj-boksen på annerkjente klubber og parties. Han har spilt sammen med DJ's som Michael Mayer, Miss Kittin, Guido Schneider, Onur Özer, Loco Dice og Sven Väth på klubber som Weetamix i Geneve, Amnesia og Space på Ibiza, Nitsa i Barcelona, Cocoon i Frankfurt og Panorama Bar i Berlin.

 

NEO V:

ove.jpg

Ove Olaussen aka Neo V kjenner vi gjennom konsepter som Strictly, Cirka Loka, Friday Grooves, Torsdagsklubben, Rouge og Behave. Tidligere spilte han en del hardere rytmer men har gått gradviss over til å spille dypere house . Sammen med sin back2back-partner Tony Endré har han gjort stor suksess med sitt konsept Strictly på utestedet Club Pi. Neo V har blant annet blitt booket til å spille sammen med artister som Olav Basoski, SneaL & Fransico, Laidback Luke og mange andre de senere årene.

 

ASBJØRN E:

asbjorn.jpg

Asbjørn E begynte å snurre vinyl i 2002. Et par år senere slo han seg sammen med gjengen i konseptet Fin Gardin som etter 5 år fortsatt holder fester med sin jackin’ chicago house. Sammen med Alex Jangle driver han minimal/techno konseptet Mikro. Asbjørn har vært å se bak platespillerene på klubber som The Villa, Pi, Sikamikanico og Sunkissed. Forvent tøff minimal og techhouse som får det til å rykke i kloggene!

 

http://www.repeat.no/ftopic-31483-0-days0-orderasc-.html

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...