Gå til innhold

Anmeldelse av Nokia N82


VTW

Anbefalte innlegg

Sånn, nå har jeg hatt mobilen i ca en uke, så kan vel gi en nogen lunde god beskrivelse av mobilen.

Men huske, jeg har vært Sony Ericsson-bruker i mange år nå, så anmeldelsen min kommer nok til å bli litt preget av det (kanskje)

 

PS. For dere som ikke vet hvorfor jeg har skrevet dette, så ble jeg bedt om det i denne tråden.

 

Min anmeldelse av Nokia N82 (black edition)

 

Utseendet synes jeg er veldig kult. Den er glatt, med runde kanter, og et litt halvveis dekor-mønster på baksiden. Liker det egentlig veldig godt. Jeg velgte svart versjon fordi jeg syntest den sølvlakerte var litt for mye "business-look".

Det likevel noe som trekker ned. Tastene er litt FOR små, selv for meg med relativt tynne fingre. Lett å bomme på tastene av og til. Mange tester klager også over at tastene er harde å trykke ned, men har selv ikke opplevd dette som et problem. Eneste jeg har notert meg er at knappene av og til knirker litt når de trykkes inn. Men har aldri følt at det er dårlig kvalitet på dem likevel!

 

Når jeg startet mobilen for første gang og skulle prøve å navigere meg rundt i menyen satt jeg meg helt fast. Kommer som sagt fra Sony Ericsson, og tror jeg må våge å påstå av selv etter en uke med denne mobilen så synes jeg menyene til SE er mye bedre!

Nokia har gjort det mulig å legge snarveier på "skrivebordet" (standby mode). Dette gjør at for å komme inn på menyen må du trykke på en tast som befinner seg under select-knappen. Det går ann å skru av denne muligheten, men det er nok en vanesak, så jeg har beholdt den på!

I tillegg så er designet til mobilens menyer veldig stilig laget. Veldig glad i mobiles "psykiske" design!

 

Mobilen registrerer også om du tilter mobilen sideveis, og roterer da hele skjermen 90 grader. Dette er veldig greit når du f.eks surfer på internett eller se film i 'storskjerm'! Noen kamerater mente at den var litt overfølsom på når den skal tiltes, men synes ikke dette er noe problem selv.

 

Som sagt så har jeg fortsatt av og til problemer med finne frem i menyene. Måtte faktisk sette mobilspråket på engelsk, for det var så idiotiske oversettelser på ting Det hjalp litt.

 

En ting Nokia har blitt utrolig flinke på, hvertfall siden sist jeg brukte nokia (tror det var en 3200 jeg hadde, så det er jo en stund siden), er meldingssystemet. Husker jeg var så irritert over at Nokia alltid beholdt den forrige medlingen du hadde skrevet, slik at du måtte viske den ut før du kunne begynne å skrive. Dette er fjernet. Om du skal legge inn et ord som ikke ligger i ordboken, så er dette også forbedret. Ordet du hadde skrevet blir tatt vare på, slik at du kan fortsette på det, eller viske det ut.

 

Jeg har derimot et problem som jeg enda ikke har funnet ut av. Av og til når jeg skriver en melding, så har den en tendens til å i stedet for å bli sent, legge seg i "drafts". Den blir altså ikke sendt. Og dette skjer uten at jeg får beskjed om det. Har enda ikke funnet ut hvorfor dette skjed, så om noen vet det må dere gjerne forklare!

 

MP3-spilleren til mobilen fungerer kjempefint! Og med jack, så er det bare å blugge Koss'en rett inn! Men merker jeg savnet inn-i-øret-hodetelefonene til Sony Ericsson, siden det stenger uten bråket fra bussen, så kjøper meg nok et par som passer.

 

Noe jeg savner på Nokiaen, som min siste Sony Ericsson hadde (K810) hadde, er muligheten til å styre MP3-spilleren med hurtigtaster. Pause, volum og spole. På Nokiaen må du skru av tastelåsen, gå inn på mediespilleren og "do your business". Evt kan du skru på tastelåsen mens du er inne i mediespilleren.

 

I tillegg til at det mangler hurtigtaster, så har også mediespilleren en tendens til å tappe batteriet ganske kraftig! Batterilevetiden er helt OK, men når du setter på mediespilleren, tappes det helt utrolig fort! Hadde den på i rudnt halvannen time, og batteriet sank 2/5 på måleren!

 

Huff, nå ble det mye negativt. Må skrive litt positivt også! Mobilen har jo GPS, noe som funker fett! Har ikke brukt den så mye, ettersom den går over 3Gen og koster penger. WiFien funker også utrolig bra! Trolig noe av det kuleste med mobilen! Funker til og med delvis på facebook! Noen funksjoner er ikke støttet. Og YouTube fungerer også! Kjempegøy!

 

Hvis du vil ut av internett-exploreren, og dette gjelder også alle de andre programmene som finnes på mobilen, så er det viktig å ikke bare trykke på den røde "legge på"-knappen. Du kommer til "skrivebordet", men programmet kjører fortsatt og tapper batteriet. Du må gå inn å manuelt velge 'exit'. Men når et program kjører vises det som et ikon på skrivebordet, og du kan gå inn på en slags oppgavebehandling for å gå inn på programmet å gå ut av det på riktig måte.

 

Det beste med hele mobilen er jo selvsagt kameraet! Bildene er faktisk like gode som digitalkameraet mitt (Canon Ixus 50). Eneste som trekker ned her er at det tar litt tid fra du trykker ned til bildet blir tatt, og at blitzen er litt for kravstor på mørke før den gidder å aktivere seg om den står på automatisk. De har også laget et fint lite lukke/åpne-deksel som beskytter kameraet når du ikke bruker det. Smart!

Filmfunksjonen er veldig bra. Filmer med 30 fps, og gir god kvalitet, selv når du fyrer opp på TV-skjerm.

Ja, forresten! Det er jo enda en kul ting! Det følger med en ledning som du plugger i Jacken i ene enden og i TVen i andre enden med de tre rød-gul-hvit-ledningene (husker ikke navnet på dem). Så får du hele mobilen opp på TV-skjermen! Kjempestilig!

 

Overføring fra mobil til PC skjer gjennom en USB-kabel. Liker at det er USB de bruker, i motsetning til SE som har sin fancy SE-ledning. Men ble skuffet over den trege overføringshastigheten! Skulle overføre 300 sanger, og dette tok oppimot en liten time!

 

Telefonen kan også åpne vanlige Office-dokumenter slik at du kan lese dem. dessverre kan du ikke redigere dem uten å kjøpe et redigeringsprogram som kostet masse masse penger! (Tror det var oppi ett par tusenlapper for den dyreste versjonen eller noe. Men husker ikke helt)

 

Fant forresten ut i dag at mobilen sorterer bokstavene Æ, Ø og Å litt merkelig. Lagret en kontakt der navnet begynte på Å, og han ble plassert etter alle med A som forbokstav. Ikke noe stort, men litt irriterende :p

 

Siste ulempe jeg kommer på nå er en liten irriterente knapp som ligger mellom C-knappen (slette/viske-knappen) og "back"-knappen. Denne åpner et slags fremvisningsmodus på mobilen som ligner på noe jeg har sett på en Mac-maskin en gang. Det er veldig lett å komme borti denne knappen, ettersom den liksom ligger i midten av en annen knapp. Som en slags irriterende utvekst. Denne var overflødig!

 

 

Fordeler

-Utrolig bra kamera (m/ Carl Zeiss-optikk :O OMG)

-Veldig bra filming. Klar forbedring fra gamle SE K810i!

-Wifi

-GPS

-EDGE, 3G og Super-3G. Alltid raskest mulig hastighet!

-Fint design, fysisk og "psykisk"

-Bra meldingsfunksjon

-Tiltingsmulighet

-Innebygget jack (3,5 mm)

-Stor og klar skjerm!

 

Ulemper

-Små knapper

-Vanskelige menyer og vanskelig å finne frem til ting

-Ingen hurtigtaster til MP3-spilleren

-Putter av og til meldingene mine i "Drafts" i stedet for å sende dem.

-Litt treg (men dette må du forvente av en smarttelefon!)

-Savner Track ID ;(

-Ikke så VELDIG bra batterilevetid. Hvertfall ikke om du har f.eks MP3-spilleren kjørende i bagrunnen!

-Husk å lukke programmene ordentlig, ellers ligger de der og tapper strøm!

 

 

Sånn, det var det jeg kom på. bare spør om det er noe som lures på eller du mener jeg har glemt!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Min anmeldelse av Nokia N82 (black edition)

Huff, nå ble det mye negativt. Må skrive litt positivt også! Mobilen har jo GPS, noe som funker fett! Har ikke brukt den så mye, ettersom den går over 3Gen og koster penger. WiFien funker også utrolig bra! Trolig noe av det kuleste med mobilen! Funker til og med delvis på facebook! Noen funksjoner er ikke støttet. Og YouTube fungerer også! Kjempegøy!

 

Flott anmeldelse!

 

Jeg har nettop fått meg en slik en og fikk endel små problemer i det jeg installerte et par programmer (på minnekortet), og problemene ble borte i det jeg fjernet minne kortet. Så jeg har nok lokalisert det.

 

Jeg fant ut en kul ting også med Wlan, dersom du deler musikk og video fra en windows mediaplayer 10 pc. Gå inn på musikk, og derfra kan jeg sette på musikk på min Noxon internett radio (dersom den er skrudd på). Fant ut når jeg fikla litt med nettverket etter hat fruen hadde lagt seg (radio'n er på nattbordet hennes) Litt uheldig måte å finne ut dette på...hehe.

 

Hva mener du med at GPS'en bruker 3g? Og koster penger?

Endret av Totte-
Lenke til kommentar
Hva mener du med at GPS'en bruker 3g? Og koster penger?

 

GPSen kobler seg jo til via mobilnettet. Eller, så lenge du ikke er innen for dekning til Wlan (noe du sjeldent er så når du trenger en GPS) så kobler den seg på det beste nettet den finner dekning for. F.eks 3G. Og 3G koster jo penger for hver MB du laster ned eller noe. Litt ustø i det. Håper du skjønte det :/

 

En annen ting jeg btw irriterte meg litt over på mobilen var at den bare lagret 20 meldinger i "sendte". Men dette fant jeg ut at man kan endre til hvilket som helst tall. Det som ergreit er at når du overstiger kvoten, så sletter den bare den eldste meldingen, slik at det liksom "rulerer". I stedet for å slette alt.

Lenke til kommentar
Hva mener du med at GPS'en bruker 3g? Og koster penger?

 

GPSen kobler seg jo til via mobilnettet. Eller, så lenge du ikke er innen for dekning til Wlan (noe du sjeldent er så når du trenger en GPS) så kobler den seg på det beste nettet den finner dekning for. F.eks 3G. Og 3G koster jo penger for hver MB du laster ned eller noe. Litt ustø i det. Håper du skjønte det :/

 

Ja, jeg forstår. Men jeg har satt instillinger/nettverk på "aldri bruk nettverk". Du får et varsel når du starter maps, men det fungerer fordet. Og den teller aldri noe bytes mens jeg kjører.....hmm...usikker. Hørt A-GPS bruker GSM nettet for å posisjonere seg. Mens Gprs,Edge,3g,Super-3g og Wlan for å laste ned detaljer på kartet..... noe som koster kuler.

 

 

En annen ting jeg btw irriterte meg litt over på mobilen var at den bare lagret 20 meldinger i "sendte". Men dette fant jeg ut at man kan endre til hvilket som helst tall. Det som ergreit er at når du overstiger kvoten, så sletter den bare den eldste meldingen, slik at det liksom "rulerer". I stedet for å slette alt.

 

Jepp, men kan ikke sette mer enn 999 meldinger. Tror da det holder men...:) Og ved tidligere erfaringer så blir Symbian ufattelig treg med lang logg (30dager) og mange meldinger, dette var med N80 et par år siden.

Endret av Totte-
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Hva mener du med at GPS'en bruker 3g? Og koster penger?

GPSen kan laste ned kartene etter behov , dette laster den da ned som vanlig datatrafikk og kan etterhvert bli ganske dyrt. En løsning til dette er å koble mobilen til maskinen din (i dataoverføringsmodus) og installere Nokia Map Loader, med dette programmet kan du laste ned kartene til pcen din og overføre dem direkte til telefonen. Du kan helt fritt velge hvilke land du vil ha, jeg har nå for eksempel kun kart over Norge, Sverige, Danmark og Finland. Om jeg skal reise noe sted er det bare å plugge telefonen i og laste ned kart. Helt gratis.

 

A-GPS (Assisted GPS) bruker brukerdefinert nettverk til å gjøre det lettere for GPS og finne plasseringen din. Den kan gå gjennom WiFi, men dette har du som regel ikke med deg i bilen, så det går over nettverket. Dette er ikke så veldig dyrt, ikke i forhold til prisen du hadde betalt om du ikke hadde lastet ned kart på forhånd.

 

Last ned Nokia Map Loader fra Nokias nettsteder, det kan fort spare deg noen kroner :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Glimrende test. Har selv N82, har hatt den lenge og kjenner meg godt igjen i testen din.

Når det gjelder bevegelses-føleren synes jeg også den er litt overivrig til tider, er litt irriterende når skjermen tiltes når jeg skriver meldinger. Har en tendens til å ikke se på skjermen mens jeg skriver, og da beveger jeg telefonen slik at skjermen snues.

 

Ellers, en kanon-telefon. Gjør jobben - men det er mitt største ankepunkt. Den har liksom ikke noe spesielt, verken med design eller funksjoner, så jeg begynner å bli litt lei den. Hadde N95 før denne telefonen, og den var jo litt mer fancy med slide to veier. Ellers er jo N95 & N82 identiske, eller N82 har fotolys mens N95 har diode.

Lenke til kommentar

Takk for positiv respons ^^

En annen ting jeg ør legge til, som kanskje ikke alle er enige i, er at jeg ikke er helt imponert over bildekvaliteten til kameraet. Kvalitetet blir god på mobilskjermen, men om du tar den på PC-skjermen synes jeg faktisk SE sine cyber-shoot er mye bedre!

 

Til UnZane:

Jeg fant et artig lite program som faktisk gjorde mobilen utrolig mye kulere!

Shake SMS heter det.

Programmet bruker mobilens følelses-sensor, og gjør at hvis du mottar en sms, så er det bare å gi mobilen et nøkk, så skrur den av tastelåsen og åpner meldingen. Deretter kan du lese, svare og gi den ett nytt nøkk, så går den tilbake til stand-by og tastelåsen skrus på.

 

Det var litt kult å endelig få testet noen av de KULE tingene med bevegelses-sensoren!

Produsentet av "Shake SMS" har også et annet lignende program: Flip Silent. Følte selv ikke behov for dette programmet, men det første kan virkelig anbefales! Selv om det høres litt.. jalla ut ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...