Gå til innhold

Rampage Formula + E8500 + OCZ PC2-8500 Reaper = ...


Anbefalte innlegg

Noen som har synspunkter til dette oppsettet? Gjerne forslag på andre hovedkort med begrunnelse. Jeg vet at Rampage Formula fungerer dårlig med noen ATI kort, men jeg skal ikke ha ATI skjermkort i maskinen min. (ATI/AMD)

 

Hovedkort: Asus Rampage Formula

CPU: E8500

Minne: 2x OCZ PC2-8500 Reaper

 

Handlevogn

 

Minnebrikkene er ikke oppført i qualified vendors list til Asus. Men jeg antar at det fungerer allikevel, eventuellt så får jeg sende de inn på angrefrist. Dersom noen har testet disse brikkene på Rampage Formula hovedkortet så hadde det vært fint om de kunne bekreftet det her. Er det eventuellt andre minnebrikker jeg like gjerne kan kjøpe?

 

Jeg vurderer også og bytte ut CPUen med en quadcore (Q9550). Jeg bruker mye virtuelle maskiner for testing/leking og flere kjerner kommer vel alltid godt med da...

Endret av Nobrains
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Noen vurderinger:

 

Om du planlegger E8xxx serien så er absolutt E8400 det beste valget. Ikke noe poeng i å betale 500 kr for 0,5 i multiplier og 166MHz.

 

Tror en Intel Xeon X3220 vil gjøre en meget bra jobb. Den er også fornuftig priset. Er da ikke helt på høyde med E8400 i spill, men vil kunne hevde seg ved kraftig multitasking og muligens i ditt tilfelle om jeg forstår deg rett.

 

Q9300 vil være noen % raskere stock, men er priset 300 kr høyere

 

Q9550 kan i liten grad forsvares ut fra et pris/ytelses perspektiv, men om du har pengene så...

Q9450 er et meget bra valg, men 700 kr dyrere enn Xeon prosessoren. Er da elendig tilgjengelighet.

 

Etter priskuttet på 65nm prosessorene er fordelen med de nye 45nm prosessorene redusert, det er også et spørsmål om tilgjengelighet. OC potensialet er også utfordret pga de lave multiplierne og FSB-vegg.

 

Ville også tatt en runde på om du virkelig trenger et hovedkort til 2000 kr. Intel P35 kort gjør samme jobben til halve prisen. F.eks Gigabyte GA-EP35-DS4

 

Minnebrikkene bør fungere.

 

Du har ikke skrevet noe om grafikk bortsett fra at du ikke ønsker AMD så jeg har ikke noe særlig grunnlag for å kommentere.

Lenke til kommentar

Jeg er klar over at E8500 og Q9550 ikke gir mest "bang for bucks", men det er en av disse jeg skal ha. Jeg vil bare ha mest mulig kraft uten og kaste bort penger på xtremeserien.

Jeg antar det blir en E8500 da de fleste av applikasjonene jeg bruker ikke vil klare og utnytte fire kjerner. Den klarer jo også høyere overklokk og har en høyere stock hastighet.

 

Det at de fortsatt ikke er på lager vet jeg, men de er rett rundt hjørnet og jeg kan godt vente.

(Har ventet siden Januar uansett...)

 

Det er alltid hovedkort jeg sliter med og velge. Hovedkortet du linket til så jo veldig bra ut. Jeg antar at i en benchmark ville det sikkert ligget marginalt forskjellig fra Rampage Formula? Klarer Gigabyte P35 kortet og overklokkes nok til å utnytte ram/cpu bushastigheten ? Jeg vurderer jo også fortsatt 790i slik at jeg har mulighet for SLI i fremtiden dersom jeg skulle ønske det...

 

GPU og alt annet dill har jeg full styring på selv.

Lenke til kommentar

E8600 er vel også på vei.

 

Skal ikke være rare ytelsesforskjellen bortsett fra ved Crossfire oppsett.

 

790 er vel brikkesettet å velge om en har planer om Quad og SLi. Siden ikke penger er det store problemet så virker det som et bra valg.

 

Har da selv gått i den fellen å kjøpe SLi kort med plan om å kjøpe et grafikkort til senere, men det viser seg ofte at det er mer hensiktsmessig å bare bytte ut det gamle kortet. Det er da en spør seg om det var hensiktsmessig å bruke 1500 kr ekstra på noe en ikke fikk bruk for?

 

2x 8800GT i SLi gir deg da ganske mye ytelse nå (1199x2), og koster mindre eller det samme som et 9800GTX, men dette har du da kontroll på selv.

Lenke til kommentar

Problemet med DDR3 er det at jeg vil ha 8GB minne på grunn av de virtuelle maskinene jeg kjører. 8GB gode DDR3 brikker koster sinnsvakt mye i forhold til tilsvarende mengde DDR2. Dette er vel nesten den eneste grunnen til at jeg ikke hiver meg på 790i eller X48-DDR3.

 

Du ser raskt her at oppsett med DDR3 koster nærmere dobbelt så mye.

 

Det er morsomt at du nevner det med SLI mulighet du aldri brukte, da jeg selv hadde et nforce4 med den muligheten jeg aldri brukte. Når jeg endelig syntes jeg burde kjøpe et nytt grafikkort, så lønte det seg og kjøpe nyeste typen istedenfor en lik av den gamle typen.

 

Jeg venter på de "ekte" Nvidia 9800 kortene. Har et Nvidia 7950 som fungerer helt greit mens jeg venter. Jeg skal også ha 30" til Dell når den er lagervare. Det er mulig jeg trenger SLI da for og dytte spill rundt i den oppløsningen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...