Gå til innhold

pc virker ikke med 4 ram brikker


Skurk

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg nylig 2GB ram ekstra, identiske med de 2GB jeg hadde fra før.. Problemet er at pc nekter å fungere med alle 4 brikkene. får feil i memtest med en gang med alle 4 satt i. 3 går uten feil. Begge de nye brikkene fungerer med de gamle hver for seg, men så fort begge settes inn spyr memtest ut feil. Jeg satte volt til 2.1v. stod på auto før og lå rundt 1.9v, men får feil uansett. hva er galt?

 

Det er OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual både de gamle og nye.

på et Asus P5N32-E SLI Pluss nForce 650i hk med e6600..

Endret av Skurk
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Har du satt innstillingene for RAM manuelt i BIOS?

 

Hvis du har gjort det, så må du forandre Command Rate fra 1T til 2T. Og muligens slakke litt på timings. Dette fordi når du går fra 2 til 4 brikker, så påvirker dette direkte oppsett og ytelse på kanalene som RAM kjører på.

Endret av maN1C
Lenke til kommentar

Du kan fint bruke 4GB på 32bits..men du får bare utnyttet litt over 3GB av de.Virke fint skal det ihvertfall.Jeg har 3 maskiner med 4GB på 32bit og det er fjellstabilt.Så til problemet ditt.Prøv først å resette cmos.Hvis samme problem så kjør memtest bare på de 2 nye for å finne ut om brikkene er defekt eller ok.Hvis alt tyder på at brikkene dine er i orden så google på hovedkortet og ramproblemer.Noen (spesielt) eldre h.kort kjører ikke bra med 4 rambrikker i dessverre.Kansje en Biosupdate kan hjelpe også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...