Gå til innhold

Støv på sensoren, EOS 30D


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hello.. Sliter med støv på sensoren, uten å ha behandlet kameraet spesielt røft. Trodde det ikke skulle være så lett å få dritt på den..?

 

Hva er det mest forsvarlige jeg kan bruke til å rense sensoren med?

lämna in kameran till en fotobutik, kostar runt 70kroner för att fjärna stöv. om de inte går väck med luft kan de kosta upp mot 300

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat investert i et 30D kamera sjøl, og er også overraska over hvor lite bruk som skal til før det er støv på sensoren. Bruker Sigma 17-70 linse uten noe værtetting, så tipper det er mye av grunnen i mitt tilfelle.

 

Men som nevnt over er det å investere i en blåsebelg, og bruke den såvidt før man legger ut på fototur en bra forsikring mot støvete bilder!

Lenke til kommentar

Jeg har også en 30D og har hatt samme problemet. Særlig plagsomt om en skifter objektiv ofte. Til slutt gikk jeg til anskaffelse av Eclipse rensevæske og swabs ("koster"). De fås tilpasset sensorstørrelsen, men er skitdyre. Her er en lenke jeg fant:

http://luminous-landscape.com/essays/sensor-cleaning.shtml

 

Med dette utstyret fikk jeg sensoren helt rein og fin (det finnes sikkert flere produsenter, men jeg tror prisen er noenlunde lik). Det gikk ikke med blåsebelg på mitt kamera. Etter hva jeg har forstått renser du ikke sjølve sensoren, men en glassplate utenpå sensoren. Den tåler sikkert ikke all verden den heller, så det er sikkert greit å være forsiktig. Jeg fuktet "kosten" godt og dro over en gang mot venstre, snudde "kosten", tok litt mer væske på og dro en gang mot høyre. Leste et sted at det var et poeng å ikke gnikke fram og tilbake flere ganger i tilfelle du får med et lite sandkorn.

 

Totalpris for væske og "koster" (12 stk): ca 900,-

Dyrt, men jeg fant ut at jeg ikke kunne sende det inn for rens i tide og utide.

 

Lukke til! jogu :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...