Gå til innhold

Macro til D40 NIKON


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Først må du finne ut av hvilken brennvidde du trenger, det er bestemt av hva du skal ta bilder av og personlig preferanse. Når du vet det så blir det mye lettere å bestemme seg.

 

Alle de ekte makroobjektivene er gode så uansett vil du ikke få et dårlig objektiv. Men det er viktig å få et med den brennvidden du trenger.

 

Alle har manuell fokus så mente du at du ikke trenger automatisk fokus? Hvor mye penger hadde du tenkt å bruke?

Lenke til kommentar

Nikkor 60 mm AF-S har autofokus på D40 og koster rundt 4500 kr. Da får du ypperlig kvalitet på alle måter. Pass på at du ikke forveksler den med AF-D modellen som ikke har autofokus. Her har de den for eksempel: http://japanphoto.no/product/objektiver/ni...m-micro-f2-8-g/

 

"The newest of the members in the long line of Micro-Nikkors also happens to be the best of them all in optical terms. Images are super sharp already from f/2.8 and keep their bite up to f/11, from which point a graceful decline kicks in. The f/22 result is very acceptable"

http://www.naturfotograf.com/lens_spec.html

Lenke til kommentar
Nikons nye 60mm med AFS vil passe deg perfekt om du ikke skal ta bilder av insekter. Har fått meget gode kritiker av Rørslett. For insekter vil jeg anbefale å skaffe en lengre tele, f.eks Sigma 150/2,8.

150 kan ofte bli litt langt og dermed vanskelig å holde stødig nok. Og gjelder det insekter, har man ikke tid til å sette opp stativ :) Rundt 100mm virker å være ganske bra mtp. insekter. De fleste flyr ikke bort før du har nærmet deg enda mer.

 

Prøv 60, ca. 100 og ca. 150 i butikk, ta bilde av et fast punkt med 1:1 macro og se hvor langt unna du kommer vs. hvor lett det er å holde kameraet stødig nok.

Lenke til kommentar
Det går da helt fint å håndholde macro, både 100 og 150mm.. fortsatt at man bruker blits. Og det gjør man stort sett allikevel. Stativ gjør det bare undøvendig bakvendt

 

Ser du har en Sigma 105mm og lurer på hva du synes om den, pluss og eventuelt minus med den

Endret av arthoz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...