Gå til innhold

Hvor mange gram med fôr bør katten ha dagelig?


Anbefalte innlegg

Har en fin liten hannkatt som spiser veldig ofte og mye.. Bare lurte på hvor mange gram sånn ca jeg bør gi han dagelig? Ellers er jeg redd han vil bli overvektig, og det er jo ikke helt bra det heller :whistle: Og hva slags mat bør jeg gi han bortsett fra tørrfor...?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å prøve Royal Canine tørrfôr til din katt. De fleste dyrebutikker har gratis prøvepakker, men de selges i 2, 4- og 10kg poser.

 

Ifølge pakka holder 10kg for 166 dager (altså omtrent 60g/dgl) og Royal Caninefôret har alle nødvendige næringsstoffer katten din trenger. En slik 10kg sekk koster omtrent 550kroner, men lønner seg absolutt!! De har mange forskjellige typer tørrfôr (innekatt (med "odor reduction), utekatt, langhårede katter med hårballproblemer, etc..

 

Tidligere ville ikke katten ha noe annet enn våtfôr àla Whiskas, men etter samtale med dyrlege var dette visstnok å la katta spise på McD hver eneste dag.. Prøvde tørrfôr fra royal canin og etter vi starta med det har katta blitt såpass kresen at den ikke engang rører whiskas våtfôr. Blir litt shebatunnfisk fra kiwi en sjelden gang :)

 

Selv er jeg litt slapp på å regulere matinntaket til katten min bortsett fra at jeg passer på at det alltid er mat i skåla hans.. Kanskje derfor han veier 7kg :wow:

Endret av Melkekartong
Lenke til kommentar

Min erfaring er at katter maser som et hælvete hvis de ikke har mat tilgjengelig hele tiden.

 

Vi gir katten vår Iams, og hun er kjempefornøyd. Har man problemer med at katten legger på seg har også Iams et veldig godt slankefôr :)

 

Edit: http://forbrukerportalen.no/filearchive/kattemattest.pdf - I denne kattemat-testen vant Iams over Royal Canin. Mye på grunn av pris, hvor Iams koster 3,- pr dag, koster Royal Canin 5,10 pr dag.

Endret av Manfred
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...