Gå til innhold

Don't it always seem to go, that you don't know what you got till it's gone


Anbefalte innlegg

Emnetittelen er fra sangen Big Yellow Taxi, orginalt skrevet og fremført av Joni Mitchell. Det har blitt gjort utallige covere av den, blant annet av Bob Dylan, Janet Jackson og - min personlige favoritt blant dem - Counting Crows (versjonen hvor Vanessa Carlton er med). Kjedelige musikktrivia til sides, det er er selvsagt teksten til sangen som er det interessante, og da spesielt delen som står i emnet, for man vet nesten aldri hva man har før det forsvinner. I mitt tilfelle var det tastauret.

 

Jeg tror det var til jul i 1999 at jeg fikk av min far det jeg ønsket meg: Logitech Desktop Pro. Et sett med trådløst tastatur og en like trådløs mus. Etter en uke greide jeg å lære meg å skrive på tastaturet, som var vanskelig, siden det er av den ergonomiske, delte typen. På den samme uken lærte jeg meg touch, som jeg hadde prøvd på i utallige år uten å greie.

 

Etter hvert innså jeg at tastaturet var voldsomt godt å skrive med. Jeg har prøvd mange siden, bla. annet på jobb har jeg mast til meg Logitech Desktop Comfort, som i bunn og grunn er akkurat det samme, bare i oppgradert versjon, men det er ingen av dem som er i nærheten av å være så bra som Desktop Pro.

 

Så inntraff selvsagt ulykken. Etter å ha tjent meg trofast i over 8 år, sluttet det plutselig å fungere forleden. Jeg trodde først det var mottakeren, fordi denne har fått mye juling, men etter at jeg prøvde å koble til musen til den, og dette fungerte fint, innså jeg at den ikke var problemet. Jeg prøvde alt jeg kunne for å gjenopplive min trofaste venn, men måtte til slutt innse at vårt langvarige forhold var over. Det var dødt.

 

Etter litt krisepsykologi, hvor flere bokser pils kom til skade, bestemte jeg meg for at eneste utvei var å skaffe et nytt. Jeg satte i gang med letingen, og noe det første jeg fant ut var at settet var gått ut av produksjon - for en haug av år siden. PS/2? Ingen som bruker det lenger. Kulemus? Glem det (forståelig nok). Radiobølger istedet for bluetooth? Haha, drøm videre. Niks, det var gått ut av produksjon, og slik kommer det nok til å forbli.

 

Det første jeg gjorde, var selvsagt å sette min lit til ebay, og jeg tror det må være første gang jeg ikke greide å finne det jeg lette etter der. Deretter begynte jeg å saumfare alt av nettbutikker, men til ingen nytte. En del mer desperat gikk jeg over til å bruke google, men til tross for alle søkestrenger jeg greide å koke sammen, så ble resultatene fraværende. Etter langt om lenge, så fant jeg én plass som sa de solgte ett tastatur med mus av denne typen. Dette var selvsagt i USA, men det virket ikke som en skikkelig nettbutikk (jeg fant ingen måte å handle det på), og det virket heller som om de sendte til andre land. Ikke var jeg overbegeistret over tanken på å måtte begynne å skifte særnorske taster fra det gamle over til det nye heller, siden jeg har hatt litt dårlig erfaring med slike ting før. De tastene jeg prøvde å skifte fungerte ikke særlig mye etterpå, for å si det sånn.

 

Etter tre døgn med intensiv googling (null kødd), etter å sannsynligvis ha lest gjennom hele kunnskapsdatabasen til Logitech i håp om å finne noe som kunne hjelpe meg å fikse det gamle, etter å ha prøvd alt jeg kunne tenke på, lot jeg håpløsheten synke inn over meg. Det var midt på natta, jeg var utkjørt og skulle til å legge meg. Som et siste forsøk, skreiv jeg inn en søkestreng jeg ikke huske hva var, og la merke til at blant treffene, var amobil oppført. Med forsiktig entusiasme klikket jeg på linken, og kom til førstesiden av nærmere 50 sider i prisguiden. Etter å ha bladd gjennom nesten alle - det var selvsagt på en av de siste sidene - så jeg det: Logitech Desktop Pro hos pcutstyr.no. Jeg klikket på linken og ble overført til pcutstyr.no, and lo and behold! Der var det! Det som er litt snodig, var at jeg greide ikke å finne det når jeg kikket på "Mus og tastaur"-kategorien til pcutstyr.no; det virket ikke til å være blant sortimentet, men når jeg gikk via linken til prisguiden var det der likevel. Varen var så gammel at de hadde ikke noe varenummer fra produsenten oppført, og ikke var det noe bilde heller, derfor jeg var litt nervøs for om det var rett, men navnet var riktig, og det var også spesifikasjonene om at PS/2 var interfacet.

 

Jeg tenkte på å maile pcutstyr.no og spørre litt videre om det, men litt smånervøs for at noen andre kunne snappe det foran meg, valgte jeg å bestille det. 700 kr (!!) kostet det. Frakten ble på litt forunderlige 5 kr. Etter å ha ventet i tre dager fikk jeg endelig beskjed om at pakken var kommet på postkontoret, og jeg sprang opp g hentet den. Litt nervøs for at de skulle ha funnet ut at de ikke hadde det likevel, og heller bare sendt meg den nyere versjonen, pakket jeg det forsiktig opp.

 

Bullseye!

 

Ikke bare hadde jeg fått i samme tasturet, jeg hadde fått i et norsk utgave, og som om det ikke var nok, et nytt et. Eller, nytt er vel et relativt begrep, for når jeg kikket under musa, var det helt klart spor på padsene og batteripakken var åpnet. Returvare, som de sier i Sverige. (Er ikke butikker pliktig til å opplyse om slikt, forresten?) Jeg koblet det til, og det fungerte som en drøm. Blir litt som å miste dama i en bilulykke, bare for å finne en akkurat lik en. Men, i en litt yngre versjon.

 

Moralen er: jeg har sannsynligvis skrevet historiens lengste fortelling om et tastaur.

 

-- Happy Camper

 

PS. Jeg synes å huske at hw.no faktisk hadde en historie om en som var i samme situasjon som meg, og kjempet desperat for å finne et tastatur som var likt det gamle han hadde. Jeg husker ikke utfallet av historien, men det er faktisk mulig at jeg ikke har skrevet historiens lengste fortelling om et tastatur. Min fortelling hadde masse kjærlighet i seg, dog, derfor er den bedre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Blir litt som å miste dama i en bilulykke, bare for å finne en akkurat lik en. Men, i en litt yngre versjon.
,

 

ABSOLUTT ikke. :nei:

 

Litt latterlig at du tar så på vei over et tastatur. Hva om man mister foreldrene sine, sine mest kjære? Det er da denne sangen kommer godt med. For et tastatur?

Du burde skamme deg.

Lenke til kommentar
Blir litt som å miste dama i en bilulykke, bare for å finne en akkurat lik en. Men, i en litt yngre versjon.
,

 

ABSOLUTT ikke. :nei:

 

Litt latterlig at du tar så på vei over et tastatur. Hva om man mister foreldrene sine, sine mest kjære? Det er da denne sangen kommer godt med. For et tastatur?

Du burde skamme deg.

........

 

Nå får du gi deg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...