Gå til innhold

Fremtids-HK for Q9450


de_baser

Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Jeg skal endelig oppdatere mitt gamle system som begynner å trekke på sitt, skal vi se, syvende år? Kort tid etter sleppet skaffet jeg meg en AMD Thunderbird 1.2 GhZ og bygde et massivt system rundt den, og det har gitt mange år uten at systemet har falt nevneverdig bak det som har kommet av software i senere tid, om det så er diverse adobe-programmer eller nyere spill.

 

Nå begynner det å dra på for mitt gode gamle system, og jeg har begynt å vurdere kandidater til nye komponenter. Det passer seg fint med at Intel slepper Yorkfield-prosjektet ut i full blomst nettopp i dag, eller over helgen, her til lands, og valget har falt på en av disse snasne quad-core-dingsene - Q9450.

 

Valget av prosessor er ikke vanskelig, det er HK som er en utfordring. Jeg sitter og river meg i håret over hvilket HK jeg skal kjøre og hvorvidt jeg skal kjøre DDR2 eller 3, SLI osv.

 

Så langt har jeg gjort meg disse vurderingene:

Chipset: nForce SLI-typen eller X48? Jeg har gjort litt for lite research på førstnevnte, men skal jeg ha intel-sett så er det definitivt x48 det skal bli. Har lest mye om barnesykdommer hos både nforce (780 eller 680? 790 var veldig dyrt) og naturligvis hele floppen med x38, så jeg vil gjerne høre litt vurderinger fra ekte mennesker der ute.

 

Features: Har forsåvidt lite behov for hverken Crossfire eller SLI, da det virker både dyrt og unødvendig. Jeg spiller litt her og der også, men ikke så hardt at jeg vil doble grafikk-kortbudsjettet mitt. Den vurderingen gjøres senere. Jeg trenger heller ikke innebygd WiFi eller lignende, men setter pris på god lyd fra HK og nok USB 2.0-kontakter. Har også sett at mange av HK nå dynkes med kobber og piper og diverse passiv kjøling. Hvis noen har erfaring med at et kort er stillere enn det andre, er dette positivt.

 

Minne: Ser nå at de rimeligste DDR3-brikkene finnes for under tusenlappen for 2GB. Er 1333 MhZ nok? Jeg har besluttet å gå for DDR3 på tross av pris, da det utvilsomt bare vil bli bedre og billigere, og vil ikke være noe problem å oppgradere senere.

 

Her er valgene gjort så langt:

DDR3 fra Corsair

Noctua NH-12P CPU-kjøl

 

Fra Asus: Splitter nye Striker eller Rampage? Disse ser snasne ut men støtter de DDR3?

 

Fra MSI: x48 Platinum virker stabilt og passer DDR3, men jeg liker ikke den lille kobbergreia ved siden av CPU'en, frykter den kan være i veien for machokjøleren min.

 

Fra Gigabyte: X48T er også stilig og passelig rimelig

 

til slutt ser dette asus-kortet stilig ut selv om det er i dyreste laget.

 

Som dere ser er det stort sett X48 jeg har sett på, men jeg vil gjerne høre det om det finnes bedre forslag med Nvidia-chipsett. Prismessig vil jeg helst ikke over 2000 kroner med mindre det er verdt det for en eller annen grunn. Jeg legger også med at jeg har valgt Noctua-kjøleren siden den virker å være stillest og mest effektiv, men jeg har også tenkt på andre go'biter fra Scythe (zipang eller infinity), men disse er vanskelige å oppdrive. Uansett bekymrer størrelsen meg litt - om noen vet at noctua kræsjer VELDIG med nærliggende komponenter på HK, si nå endelig i fra.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...