Gå til innhold

PC-klient - hva er ditt valg av merke og modell?


llth

Anbefalte innlegg

Hvis du skulle bestemt hva din bedrift skal ha av pc-utstyr, både stasjonært og bærbart, hva ville du valgt da?¨

 

Og hvilke kriterier velger du utifra? At det er lett å finne å laste ned drivere? At de er lette å skru på? Lette å sette opp? Kommer mest mulig ferdig med XP/Vista/whatever så du bare melder inn i domene og noen grupper, tut og kjør? At leverandør er står på døra når du har lagt på røret? Lang garanti med rep på stedet og at de faktisk kommer når de sier de skal (bruker "alle" Infocare i Oslo-området om dagen?)?

 

Flere ting enn dette teller, men her er mine subjektive betraktninger:

 

Selv er jeg Acer-fan, selv om nettstedet deres suger og seigt som sirup. HP er jeg ikke helt begeistret for, og nettstedet deres drukner også i sirup. Men det er ikke det viktigste, jeg blir bare litt irritert av det.

 

Acer opplever jeg som stødig og stabilt. Noen stasjonære har støyet mye, men Acer Norge er velvillige og ordner opp. De bærbare er funksjonelle og praktiske, men blir fort veldig, veldig varme (travelmate-serien). Dårlige skjermer i dagslys. Merk at jeg ikke har hand-on erfaring med de nyeste modellene.

 

HP sine bærbare er ok, men de er så fylt av dilldallprogrammer og vanskelige drivere at det er et mareritt med hver nye modell, og vi vokter fungerende drivere som gull. Bommer du på rekkefølgen kan du holde det gående i timesvis. Jeg er fersk med HP, men har skjønt at de kanskje har nettsted/programvare som letter det med drivere betraktelig, men har ikke hatt tid til å sjekke det. Noen som vet?

 

De stasjonære varer bortimot evig når de først er igang, men de er kilne på minne og ganske sære på enkelte ting. Og de nye er generelt tregere enn til og med mine gamle, trofaste Acere av ymse modeller og årganger, også fullstappet med minne.

En bestemt modell hos oss deaktiverer det innebygde skjermkortet hvis du putter inn et duo-kort, og det er ikke snakk om å se det verken i bios eller andre steder. Dødt og borte, og bekreftet av HP Norge at sånn er det bare. Så skal du ha tre skjermer og ha er duo-kort fra før må du jammen kjøpe enda et skjermkort.

 

Få høre hva din bedrift har valgt, hvorfor og hvor fornøyde dere som drifter det er og ikke minst hva brukerne deres synes, spesielt om bærbart.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Ikke et eneste svar? Ingen som har noe på hjertet? Ingen ektefølte haterklæringer til HP eller glødende ord til fordel for Acer?

 

Har jeg forklart meg dårlig, bommet på målgruppen eller uttrykt meg som en mosegrodd kjerring, eller hva?

Lenke til kommentar

IBM, Dell og HP er vel i bunn og grunn de som eier bedriftsmarkedet og med god grunn.

 

Greit nok at de fleste av disse stapper maskinene fulle av drit før de shipper de ut til deg, men har ikke bedriften er system for oppsett av nye maskiner, så er det på tide å få et.

 

I bunn og grunn så vil du nok se at de fleste firmaer (la oss si over 25 brukere) har standardisert på en fabrikkant og noen få modellserier. I de fleste bedrifter byttes pc-leverandør veldig sjeldent/aldri eller hele tiden. I de fleste tilfeller vil man se at den første gruppen har mest kunnskap om maskinene sine og kjenner til kjente problemer, mens den andre gruppen generelt har et lager med maskiner stående og bare pusher ut en ny en hvis det oppstår feil.

Lenke til kommentar

Vi har Dell på på jobben og jeg er ganske fornøyd med det. Har hatt noen gamle bærbare som har slitt med høy viftelyd (gåen vifte), de har blitt byttet dagen etter jeg har ringt. Garanti og support er vel så viktig som prisen pr bærbar.

 

Infocare er underleverandør til Dell og sikkert flere andre, så det er i praksis de som skifter hardware og leverer ut nye disker. Hadde en disk på en server som røk kl 2300 en fredags kveld, kl 0130 kom Infocare på døren med ny disk.

 

Ang PC-er, så har de som har gjort leksen sin, satt opp en eller annen form for image og dupliserer dette (Ghost, SSCM osv). Er vel ingen bortsett fra de helt små bedriftene som bruker den Windows installasjonen som følger med. Altfor mye dilldall som følger med og som regel ligger det antivirus en trialversjon også som bare lager kødd.

 

Dell sin sider syns jeg er ok å finne drivere på, veldig greit å kunne få opp spec og garantiinformasjon på en boks bare ved å skrive inn service tag. Skruingen er ikke så nøye, ihvertfall ikke på bærbare, det er noe dritt uansett produsent. Stasjonære PC-er bruker vi ikke lengre, så skruing på PC-er gjør jeg ekstremt sjeldent.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...