Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

...


Gjest Slettet-jS5kVr

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Du kan prøve å fabrikkresette BIOS-Instillingene ved å flytte en pin på hovedkortet.

Les gjennom manualen til hovedkortet for å finne ut hvor denne pin`en er. Reset CMOS er den du skal lete etter. Hvis du overhode ikke finner denne reset-pinnen, kan du utføre samme oppgave ved å ta ut det runde klokkebatteriet på hovedkortet, vente 20 sekunder, og så sette det tilbake. Dette resetter BIOS-instillingene samtidig som dato/klokkeslett. Du må stille dato/klokkeslett på ny i BIOS før du bør prøve å starte windows for å unngå diverse software relaterte problemer.

Hvis du enda ikke kommer inn på bios, kan dette være en hardware feil.

Prøv nå å starte maskinen. Hvis du får samme beskjed angående harddisken din, kan du prøve følgende.

 

Denne beskjeden tyder på at selve windows rota bort oppstartfila på harddisken. Datamaskinen vil da ikke gjenkjenne harddisken som en oppstartsdisk. Du kan prøve å rette opp denne feilen ved å sette inn windows- installasjonsdisken. Hvis du har windows-vista, er denne prosessen enkel. Hvis du har xp, er den litt mer avansert.

 

Ved reperasjon i Vista: Sett inn installasjonsdisken ved oppstart. Forhåpentligvis klarer du nå komme inn i BIOS hvor du kan sette dvd-romen som førsteprioritet i BOOT-instillingene. Start opp installasjonsdisken som normalt, men velg reperasjonsalternativet i installasjonsmenyen. Dette åpner en ny meny hvor du kan velge å reparere oppstartsrelaterte problemer. Hvis prosessen ikke finner feil i oppstarten, fortvil ikke. Windows har forhåpentligvis da funnet tilbake til oppstartsfilen ved oppstarten av installasjons-cden. Restart maskinen og den skal igjen fungere.

 

ved reperasjon i XP: Sett inn installasjonsdisken ved oppstart. Følg prosessen ovenfor for å velge DVD-rom som førsteprioritet i BOOT-instillingene.

Start opp installasjonen som vanlig. I installasjonsmenyen kan du velge å reparere windows. Reperasjonen i XP er noe mer avansert enn i Visrta siden XP-reperasjonen reparerer hele opperativsystemet, men dette skjer uten formatering så du mister ingen filer. Reperasjonen overskriver kun systemfilene for å reparere korrupte filer.

 

Hvis ingenting av dette hjelper deg, kan det være et hardware relatert problem. Svar på posten så kan jeg prøve å hjelpe deg med dette.

Endret av Slettet-rOwOH6vg
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Sånn som du sier det nå så virker det rett og slett som om harddisken din har tatt kvelden. Den eneste måten å kunne sjekke om denne enda er levedyktig på, er å koble den i som slave-disk utenom den 2.5 tommeren du nå bruker. Hvis hverken BIOS eller Windows finner disken, er den nok ødelagt. Du kan også lett høre om den da sviver opp. Om den sviver opp men alikevell ikke blir funnet, er det dessverre uansett stor sjangse for at harddisken er ødelagt. Harddisker er som du vet svært ømfintlig hardware, og kan ta kvelden når som helst. Derfor er det alltid anbefalt å ha minst 1 backup av de viktigste filene på datamaskinen.

Håper du finner ut av det og i beste fall klarer å hente ut de filene du trenger. Men husk til neste gang, invister gjerne i en ekstra harddisk og bruk denne som backup i tilfelle noe slikt skulle skje igjen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...