Gå til innhold

Reinstallasjon av WIN98 på maskin med både W2K og WIN98


bigcape

Anbefalte innlegg

På min maskin har jeg både WIN98 og W2K. Jeg installerte WIN98 først, og har installert W2K i ettertid på ny harddisk formatert i NTFS. Jeg begynner imidlertid å få noen feil i WIN98 som gjør at jeg vurderer å installere WIN98 på nytt. Men jeg er redd for å slette/ødelegge "dual boot"-funksjonen, slik jeg får mye plunder med å få maskinen (W2K) til å skjønne at jeg kan boote både i W2K og WIN98.

Er det bare å formatere WIN98 disken på nytt og å installere på vanlig måte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ooops!

det er det du tenker når du har formatert "boot"-disken din. da forsvinner nemlig en del elementære oppstartsfiler som win2k krever for i det hele tatt å boote (bla ntdetekt mm.)

hvis win98 innstallen din er korrupt eller delvis ødelagt, kan du prøve å ta backup av alle de vesentlige filene for win2k-boot'n (sjekk manualen til win2k eller sjekk med microsoft w2k homepage'n)

så etter å ha innstalla win98 på nytt kan du prøve å kopiere disse filene inn på bootpartisjonen. det kan få win2k innstallen din til å starte igjen. på den annen side kan det hende den ikke gjør det.

en annen mulighet er å formatere c: (boot'n) og etter å ha innstalla win98, starte en ny innstall av win2k. når du har kjørt kopieringsprossessen kan du "progge" om boot.ini slik at oppstartsalternativet for innstallasjon av win2k, peker mot det stedet hvor du allerede har den innstalla..

mitt valg ville uansett vært å formater win98-partisjonen og installere på nytt, deretter å formater win2k-partisjonen for så å innstallere denne på nytt...

mye kan gjøres enklere om du droppet feks win98 totalt. du trenger det vel egentlig ikke lenger..? eller?+

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...