Gå til innhold

billig lite oppsett for hjemmestudio -høytt/forst


Anbefalte innlegg

jeg har en pc som spiller musikk, et digitalt trommesett og mikrofoner - alt kjørt gjennom et aktivt miksebord med xlr-utgang på main.

 

det jeg trenger er noe som kan levere lyden ut i rommet. har sett på noen studiomonitorer, men de som er i min prisklasse er veldig små, og jeg kan ikke tenke meg at de kan levere et realistisk lydbilde over hele spekteret - spesielt mht bassen.

 

jeg har en forsterker stående hos foreldrene mine som jeg kan få send nedover, så det er ikke noe must med forsterker eller aktive høyttalere - men jeg har forstått det slik at hifi høyttalere ofte har et sterkt farget lydbilde.

 

hva er det lurt å gå for her? la oss si et par tusen i budsjett, og målet er å få lyden fra miksebordet levert ut uten for mye farging og preging, med god oppløsning og mulighet for et greit lydtrykk ut fra det budsjettet tillater.

 

takker på forhånd for alle svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Forsterkeren vil nok ha like stor betydning som høyttaleren på hvor farget lyden vil bli til slutt. Så for å kunne hjelpe med høyttalere er det greit å vite hvilken forsterker det er snakk om. Det første jeg tenker når jeg hører nøytral blant de mer normale merkene må være B&W,du kan sjekke en del av deres modeller her.Hvis du er usikker på om lyden er som du ønsker er det uansett ikke verre enn å ta en tur innom noen butikker og høre.

Lenke til kommentar
Forsterkeren vil nok ha like stor betydning som høyttaleren på hvor farget lyden vil bli til slutt.

 

Det synes jeg er en ganske drøy påstand. Jeg ville sagt at etter rommet, er høyttalerene det som har mest å si for sluttresultatet.

 

Behringer sine monitorer får en del skryt:

Aktiv utgave

Passiv utgave

 

Frode

Endret av fhl
Lenke til kommentar

Vel,folk har forskjellige oppfatninger av hva som har størst betydning. Langt mindre ting får jo folk til å diskutere som gale. Jeg er selv av oppfatningen at forsterkere også farger lyden,men kan godt redigere meg noe og si at like stor betydning som høyttalere har det ikke. Noen forsterkere farger så klart mer enn andre.

Lenke til kommentar
Jeg er selv av oppfatningen at forsterkere også farger lyden,men kan godt redigere meg noe og si at like stor betydning som høyttalere har det ikke. Noen forsterkere farger så klart mer enn andre.

 

Da er vi nok enige!

 

Frode

Lenke til kommentar

det er en gammel technics forsterker, egentlig beregnet for goe gamle dolby surround. tenkte å kjøre den med to ok høyttalere. evt å kjøpe aktive monitorer. er det vanlig å bruke sub i et studiooppsett? monitorer har jo sjelden kapasitet til å levere et bredt frekvensbilde for så vidt gjelder spesielt de dype tonene.

 

har sett på de fra behringer, men de virket litt tamme. er det bra lydtrykk i de?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...