Gå til innhold

CaptureNX: mulighet for autoenhance som batch jobb?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har hatt D300 og CaptureNX som fulgte med en drøy måned nå. Tidligere med min D70s har jeg brukt Nikons egen PictureProject for konvertering fra raw til jpg. Denne har en funksjon hvor du kan trykke på autoenhance og den vil da gjøre tilpasninger den mener er fornuftig i forhold til det spesifikke bildet.

 

Jeg er ikke den største på etterbehandling, men jeg vil helst skyte i raw og konvertere i ettertid. I kanskje 95 % av tilfellene vil jeg kunne ta til takke med hva det autoenhance klarer og heller gå tilbake på de virkelige blinkskuddene og endre på disse mer manuelt senere.

 

Et av problemene mine er at PictureProject ikke virker helt samarbeidsvillig med Vista, et annet er at PictureProject ikke støtter D300 raw filer virker det som.

 

 

Så det bringer meg til mitt spørsmål. Finnes det en måte å kjøre autoenhance på en bunke bilder med CaptureNX?

jeg vet det går an å kjøre batchprocess med forhåndslagrede instillinger, men disse instillingene virker å være statiske i forhold til hvordan resultatet var når du feks trykket på "auto" under photo effects første gangen og du lagret den innstillingen.

 

Finnes det en måte at den kjører autojusteringer som batchjobb?

 

noen som har noen tips?

Endret av Gerber
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilken versjon benytter du av PictureProject? Versjoner fra og med 1.7.5 skal være Vista-kompatible. Denne skal også takle D200 (hvilket RAW-format benytter du for din D300?).

 

EDIT: Nyere versjon 1.7.6 har støtte for NEF (takler ikke NEF bilder lagret med Capture NX)

Endret av PerB
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Jeg har prøvd med versjon 1.7.6 og den kræsjer ved oppstart. Det skal sies at det er 64bits versjon av VistaHomePremium så det er mulig det er det som er problemet...

 

D300 bildene er av 12-bits raw format. Har prøvd å åpne de med PictureProject på en XP maskin, men får da ikke lov å redigere og hele programmet kræsjer etter en liten stund også.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...