Gå til innhold

Diskytelse på Dell Inspirion 4000


Anbefalte innlegg

Jeg "overhalte" nylig en Inspirion 4000 (P3-850/128MB) for en kamerat. Han klaget på ustabilitet og dårlig ytelse. Han kjørte WinME med mye skrot, så jeg formaterte og instalerte XP. Etter det har maskinen vært stabil og pålitelig, men diskytelsen er elendig. Er dette normalt på denne maskinen? Kan det ha blitt tull med drivere da jeg instalerte XP?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når det gjelder bærbare harddisker er ytelsen generelt litt dårlig, da rotasjonshastigheten er lav for å øke batterienes levetid. (Så får vi se hva markedsavdelingene sier om de nye 7200RPM-diskene som er på vei :) )

 

Så til det konkrete spørsmålet:

 

Du har sjekket at DMA er aktivert? Tror det er default i XP, men det er verdt en sjekk.

 

I prinsippet kan du dytte inn hvilken som helst bærbar harddisk i en Dellmaskin. Selv om Dell bare supporterer opp til den maksimale størrelsen som ble levert med maskinen, er det ikke lagt inn noen begrensninger, så en ny 5,4k disk kan være en fornuftig investering hvis diskytelsen er viktig. (Jeg definerer viktig som noe annet enn høy score på benchmarks, men hey: Det er ikke mine penger 8) )

 

Edit: Les mer om HDD ytelse her:

 

http://www.bay-wolf.com/harddrive.htm#15

Lenke til kommentar

Det er sant som sagt, diskytelsen er ofte den største flaskehalsen i en bærbar i forhold til en stasjonær, men jeg trur den maskina hadde hatt godt av mer ram. 128 er for lite til WXP. Jeg oppgraderte selv fra 128 til 384 mb ram i min I4150 og det hjalp BETRAKTELIG og da forsvant samtidig min skuffelse over ytelsen til maskina :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...