Gå til innhold

Kommentarer til støysvak PC til film- og spillbruk ~ 9000 NOK


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg vurderer for tiden å kjøpe meg en ny stasjonær PC. Jeg trenger da alt, bortsett fra skjerm (har her en BenQ 2400W), tastatur og mus. Jeg kommer ikke til å spille så veldig mye, så det gjør ikke noe om den ikke spiller fletta av Crysis. Siden jeg ikke har TV kommer PC-en til å bli brukt mye til film.

 

PC-en står på soverommet/kontoret/stuen min (ca 12 kvm), så det er veldig viktig at den er stille, da den fort kan bli kjørende 24/7. Prioriteringene er som følger: Støy > Film > Spill.

 

Dette er hva jeg foreløpig har tenkt å kjøpe:

 

Antec Performance One P182

Dette virker som et ganske rent og greit kabinett som er veldig godt på støydemping. Kommer kanskje til å kjøpe inn noen Noctua-vifter og bytte ut de som følger med kabinettet med disse. Har jeg noe å vinne støymessig på det?

 

ASUS P5E

Et X-38 hovedkort som virker helt greit. Her har jeg egentlig ikke så mye peiling på hva som er best, men etter det jeg har lest, så er nok et Intel-chipset det beste for meg.

 

Corsair HX 620W

Har lest at denne er svært stillegående, samt en fordel at den er modulær. 620W er mer enn nok for min del, men jeg tenker at det kan være greit å ta i litt slik at jeg slipper å bytte ut denne ved neste maskinvareoppgradering.

 

Intel E8400

Slik jeg ser det, så er det denne som gir mest for pengene nå. Siden jeg ikke skal kjøpe inn utstyret på en god stund, gjør det ikke så mye at denne prosessoren for tiden er vanskelig å få tak i. Har også sett litt på Q9450, det skulle ikke forundre meg om det er den jeg ender opp med. Skal uansett bytte ut kjøleren med en TRUE 120mm, med påmontert Scythe S-flex 1100 RPM kjølevifte. Noen som vet om noen av kjøleribbene på hovedkortet vil komme i konflikt med denne kjøleren?

 

Mushkin XP2-6400 (4096 MB)

Dette minnet skal være ganske greit, kommer nok til å kjøpe "Standard Performance"-utgaven fremfor denne "extreme"-versjonen. Siden jeg skal skal kjøre Vista 64bit på maskinen kommer jeg til å kunne gjøre nytte av alle de fire GB-ene.

 

Gainward GeForce 9600 GT Bliss GS

Dette er det kortet som HW.no testet en gang i sist uke. Grunnen til at jeg velger dette er at det ifølge testen var et stille kort siden de har byttet ut referansekjøleren med en litt bedre og mer stillegående kjøler, i tillegg til at det ikke var så mye dårligere enn et 8800GT-kort. Det har også en HDMI-utgang, noe som er veldig kjekt siden skjermen min har en HDMI-inngang. Liker også at det er en dual-slot løsning, slik at noe av den varme luften fra skjermkortet kan komme ut av maskinen med en gang (det ser i hvert fall slik ut av de bildene jeg har sett på). Jeg vet at jeg kan få et 8800GT kort for den samme prisen, men her betaler jeg mer for mindre støy, fremfor å få en litt bedre ytelse. Siden jeg spiller svært få av de nyeste spillene, så er nytteverdien av økt ytelse for meg rimelig marginal.

 

Seagate Barracuda 7200.11 500 GB

500 GB med lagringskapasitet er nok for denne gang. Nok en gang har jeg lest at denne harddisken er relativt støysvak, samt at den skal være ganske rask. Har også sett på Samsung sin F1 serie. Disse ligger lavere i pris dersom en ser på kr/GB, men jeg vet ikke hvordan de er støy- og ytelsesmessig.

 

Samsung SH-S203B

Denne er vel "grei nok". Liker at den har SATA-grensesnitt, er ikke noe glad i PATA-kablene ...

 

 

Er det noen som har noen tanker rundt oppsettet mitt? Kommer det til å bli en stille maskin som klarer å henge med i noen år? Jeg kommer nok ikke til å overklokke maskinen noe særlig, men det kan nok være at jeg prøver meg litt.

Endret av AskBurle
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom det skulle bli for bråkete, så kan det nok være at det havner en liten viftestyring inn i kabinettet. De viftene jeg har tenkt å bestille spinner på 800 og 1100 RPM, så det burde ikke bli så mye støy fra de.

 

Når det gjelder skjermkort, så har jeg også sett litt på et ASUS 3870 kort, men liker at 9600 GT er litt gjerrigere effektmessig.

Er det noen som vet om et 8800GT kort med en støysvak kjøleløsning?

Lenke til kommentar
Dersom det skulle bli for bråkete, så kan det nok være at det havner en liten viftestyring inn i kabinettet. De viftene jeg har tenkt å bestille spinner på 800 og 1100 RPM, så det burde ikke bli så mye støy fra de.

 

Når det gjelder skjermkort, så har jeg også sett litt på et ASUS 3870 kort, men liker at 9600 GT er litt gjerrigere effektmessig.

Er det noen som vet om et 8800GT kort med en støysvak kjøleløsning?

Det skal visst eksistere 8800gt med silent (fanless), men vet ikke om denne er i Norge enda.

Du kan jo seff montere dette selv da :-)

 

evnt 9600GS er vel gromt for multimedia, med hdmi/optisk/displayport, samt dual dvi.

8800gt er bedre til gaming dog. ca 20% bedre.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Litt sent svar det her, men ...

 

Jeg endte visst opp med å ikke kjøpe maskin allikevel, skal på roadtrip til USA i seks uker til sommeren, så da må jeg spare det jeg kan. Dersom jeg skulle valgt, så hadde jeg nok gått for det 9600GT-kortet med dual-slot kjøler. Synes egentlig at det er et ganske godt oppsett, så jeg kommer nok til å ta utgangspunkt i det når jeg en gang skal kjøpe meg PC.

 

Hva har du endt opp med?

Lenke til kommentar

Har enda ikke kommet i gang med kjøp. Står mellom 8800gt, 9600gt og hd3870 fremdeles. Eneste kravet mitt er at der er så stille som mulig så jeg kan vel egentlig slå mynt og krone om hva det blir.

 

Ellers ser det ut til å bli en skjerm fra Samsung hvis det kommer et lite priskutt i løpet av uka. (G2400W bestilles lørdag hvis det ikke skjer noe.)

 

Skjerm blir det uansett i løpet av kort tid, men det kan hende at K20D (Pentax) rekvirerer endel av kontoen min før jeg koster på meg pc. Får se :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...