Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Printer på SMC-router


Anbefalte innlegg

Har en SMC-router med printer-port og har følgende problem:

 

Har installert en printer på nettverket her, men sliter litt med å få brukt den fra en maskin med XP. Har fått det til på en WIN 2000 maskin. Problemet er at jeg ikke får brukt/lagt til PRTmate som port (slik det står i manualen). Denne porten kommer ikke opp som noe alternativ - kun com og LPT-porter når jeg skal konfigurere skriveren. Noen som har noen tips? Har også forsøkt å legge til en ny port, uten hell.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette problemet er nå løst, men et annet har dukket opp... Prøver å få til remote administrasjon på routeren, men det er ikke bare, bare.

 

Har enablet remote host (uten spesifisert IP-adresse) og åpnet port 88 (det er denne som brukes i følge manualen), men får ikke kontakt. Har webserver her, men det skal vel ikke ha noe å si?

Lenke til kommentar

Hva prøver du egentlig å oppnå med remote administrator host? Siden du har prøvd å forwarde porten til en annen IP, skulle jeg nesten tro du prøvde å fjernstyre en maskin. Det er hvertfall ikke det som er meningen med denne funksjonen. Det det betyr er at du kan fjernstyre routeren din, så er det sagt.

 

Webserveren din skal i utgangspunktet kjøre på port 80, men hvis du har satt den på port 88, kan jo dette bry på problemer kanskje. Du har ikke lagt inn noe filter av noe slag forresten? Noe slik som at alle forespørsler ,bortsett fra enkelte porter, blir denied?

 

Hvilken router har du forresten? Lastet ned nyeste firmware? Regner med at du får grafisk brukergrensesnitt når du kobler opp fra lokalnettet ditt? Du kan eventuelt prøve å legge til et inbound filter som sier noe slikt som:

 

source IP:0.0.0.0 port 88, destination IP: 0.0.0.0 port 88, allow

 

Har imidlertid liten tro på at dette skal funke, i tillegg gjør det nettet ditt en del mer usikkert :)

 

Du får forresten unnskylde at jeg kanskje svarer litt sent, men døgnet mitt ligger ca 9 timer foran ditt hvis jeg skal tippe.

Lenke til kommentar

Poenget var å kunne konfigurere routeren fra utsiden, ja (såpass har man forstått...)

At man ikke får svar med en gang er forresten helt i orden - jeg er mer enn fornøyd så lenge jeg får et svar ;-)

Nå sitter jeg og prøver fra "utsiden" og det funker jo helt glimrende. Vedkommende som prøvde det for meg tidligere har sikkert knotet det til på en eller annen måte. Takk for all hjelp!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...