Gå til innhold

3ccd vs 1ccd?


Anbefalte innlegg

Hei.

Skal kjøpe DV-kamera for første gang og får selvfølgelig alle mulige gode råd. Jeg skal bruke det til vanlig familiebruk, dvs bl.a i vanlig rombelysning. Noen sier at jeg bare må ha et 3ccd kamera. Annet er ikke brukbart i lengden. Samtidig leser jeg at slike kamera krever mer lys enn "vanlige" 1ccd kamera.....

Noen sier også at jeg velge Sony for de er i en klasse for seg. Men billigste 3ccd fra Sony koster kr 20.000,- (TRV950). Får bl.a et Panasonic NV-MX500 for vel kr 16.000,-.

Jeg synes Sony DC-TRV80 ser lovende ut med 2m stillbilder, men det er jo et 1ccd kamera. Vet noen når de begynner å selge det, forresten?

 

Kan du bidra til å redusere forvirringen? :woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var liten respons....

 

Jeg er klar over at det finnes 100 andre med tema om kjøp av kamera, men det må da være noen der ute som har 3ccd kamera og som kan si noe om dette med å filme innendørs med vanlig innelys.

 

Krever 3ccdkamera mer lys enn et 1ccdkamera?

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp kjøpt et 3CCD Panasonic NV-MX500 og er svært godt fornøyd. Det krever relativt godt lys, men det gjør alle kameraer hvis du skal ha gode bilder. Flere eldre hi-8 og tilsvarende trives like godt eller bedre med dårlig lys enn de nye DV kameraene. (Det kommer ofte av at de er større og dermed har mer lyssterk optikk....).

Kjøp et 3CCD kamera og videolys så får du best resultat. Autofokus og optisk bildestabilisering virker også best med godt lys.

Når du skriver vanlig innelys, så kan det være så mangt. En blanding av lysrør, dagslys og vanlige lyspærer gir en svært dårlig vitbalanse. Stol uansett ikke på reklamen, lån med deg et kamera hjem og prøv det med dine typiske opptaksforhold.

Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Jeg er litt interessert i et Sony DCR-TRV950, men det er ikke så lett å få låne med seg et slikt hjem. Jeg vet faktisk ikke om noen forretning som har det inne en gang her i Ålesund. Det er litt rått å kjøpe et kamera til kr 20.000 uten å ha prøvd det skikkelig. Det er derfor jeg håper på gode råd her på forumet.

 

Er det noen som har et TRV950 og som kan si litt om erfaringer med det? Ikke minst dette med krav til lys ved innendørsfilming,

Lenke til kommentar

Se på disse linkene for mye godt stoff og sammenligninger av kameraer ved dårlig lys, og mye annet ....

 

http://www.bealecorner.com/trv900/lowlight3/index.html

 

http://www.ferrario.com/ruether/camcorder-...-comparison.htm

 

Denne linken viser hvor mye bedre XM-2 er enn TRV-950...

http://www4.big.or.jp/~a_haru/0208_3CCD.html og

http://www4.big.or.jp/~a_haru/index.html Bildeprøver fra de fleste DV kameraene !

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...