Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Jobb og pålagte fridager?


Espen pai

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror det er slik at bedriften kan bestemme at feriedager skal taes ut i bestemte perioder. Det er ikke alle bedrifter der det er mulig at noen kan jobbe hvis de vil. Mens andre bedrifter igjenn er tjent med at det til en hver tid er noen på jobb. I begge disse kan bedriften pålegge folk å ta fri eventuelt pålegge de å være på jobb. Når du sier 10 dager så renger jeg med at du mener fra lørdag før palmesøndag til og med 2. påskedag. Dette ville jo uansett ikke vært 10 betalende arbeidsdager. Dersom dette er en bedrift som har normal arbeidstid mandag til fredag så er det jo bare snakk om 3 arbeidsdager (mandag til onsdag). Dere blir vel også pålagt å ta ut ferie, men dersom du ikke har opparbeidet feriedager så er det i praksis ubetalt.

Lenke til kommentar

hvilke dager jobber du normalt? Mandag til fredag? Det er ikke noe krav til lønn på helligdager, derimot er det 100% overtid på helligdager man blir pålagt å jobbe. Så i bedrifter som har aktivitet ved helligdager er det svært artaktivt å påta seg jobbing.

 

Hvis dette er snakk om en feriejobb/helgejobb/kveldsjobb har du svært lite du kan kreve. Jobber du feks i kiosk kan du ikke kreve å få lønn dager kiosken ikke er åpen.

 

Problemet er nok heller at du ikke har opparbeidet ferie og dermed ikke har rett på feriepenger. Dersom man har det så får man jo betalt for feriedager.

Lenke til kommentar

nei, ikke sant. så i påsken ville dere hatt kun hatt åpent mandag til onsdag. Mest sannsynlig halv dag ondag. Så det som skjer er at sjefen din har bestemt at dere skal ha lukket hele påsken i tillegg til helligdagene. Mest sansynlig fordi det er liten effektivitet da uansett. Ikke så mye du kan få gjort med det. Som sagt er dette kjipt når man ikke har feriedager oppspart.

Lenke til kommentar

Tviler på at arbeidgiver har noen god sak her.

 

Ferieloven sier at

"Arbeidstaker kan kreve at restferien (7 virkedager) gis samlet innenfor ferieåret."

Men:

"Reglene i denne paragraf om tiden for ferie innen ferieåret kan fravikes ved tariffavtale eller annen avtale."

 

Jeg hadde tatt det opp med arbeidsgiver på hvilket grunnlag, hvilken avtale, de pålegger deg ferie og så evt kontaktet Arbeidstilsynet el.

Endret av Panter
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...