Gå til innhold

Bruker mobilen nett når man er inne på maps på Nokia N82?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
I utgangspunktet ligger ikke kartene lagret på telefonen så du bruker edge/3G til å lese kartene fra nett, last ned Nokia Maps og installer kartene på tlf/minnekort så slipper du at tlf laster ned kart etterhvert som du bruker programmet. Dette blir mye billigere :thumbup:

Tusen takk for svar :D . Litt synd jeg har brukt 50 kroner på noe jeg trodde var gratis og også er det hvis man laster ned fra PC-en.

Endret av KnewtFan
Lenke til kommentar
Er lisensen inkludert på N82 ?

 

Altså... det er helt gratis å søke og zoome rundt i kartene på N82. Dette er da hvis man har lastet inn de landene man skal kikke rundt på med Map Loader via pc på forhånd. Med en gang du beveger deg utenfor de landene du har lagret i kortet, vil Nokia Maps forsøke å hente kart fra nettet. Du kan da enten velge en wlan-forbindelse f.eks hvis du er hjemme, og som da er gratis å bruke. Eller la den få lov til å hente kart wia f.eks 3G/GPRS som da koster penger. (Hvor mye dette koster er jo avhengig av hvilket abbonement du har).

 

Du kan også stille inn Nokia Maps til ikke å kunne bruke noe nett i det hele tatt, og dermed riskerer du ikke noe nedlasting over f.eks mobilnettet som koster penger. Den har også innebygd varsling om at du f.eks befinner deg på et fremmed mobilnett i utlandet, og at det for kan bli dyrt å laste ned. Veldig greit, men kan også deaktiveres for de som vil det.

 

Det som derimot koster penger er når du bruker Nokia Maps til å lage en kjørerute som forteller deg med en stemme om du skal svinge hit eller dit (navigasjon). Men du får prøve det gratis først. Med en gang du aktiverer dette får du en lisens med en prøveperiode på 3 mnd. Etter denne perioden er utløpt må du kjøpe tilgang til alt fra en uke til flere år. Det dyreste er 3 år til sånn ca 600,- kr hvis jeg ikke husker feil.

 

Forresten er Nokia Maps kommet i 2.0 Betaversjon. Med denne kan man faktisk legge opp en rute hvis man bare skal gå seg en tur.

http://www.nokia.com/betalabs/maps

 

Håper det var oppklarende :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...