Gå til innhold

trenger hjelp til lagring


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er det ca sånn det ser ut når du åpner 'Min datamaskin'?

Og C:-disken (den grønne) er oppbrukt, så du må begynne å lagre på D:-disken (den røde)?

 

Ofte er harddisken delt opp i slike "deler" for at man skal bruke den ene til lagring av bilder, filmer, spill etc, mens den andre egentlig ikke er ment til å brukes til noe mer enn dokumenter og ting som ligger på skrivebordet.

 

Med tanke på at du ser ut til å være ganske "ny" på forumet (bare lagt inn 3 innlegg) er det viktig å vite sånn ca hvor du ligger når det gjelder forståelse av PC før jeg kan forklare noe nærmere hva du trenger å gjøre. Rett og slett så jeg vet hvor grundig ting må beskrives.

post-69388-1203578420_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Vel, det er ikke så mye å si egentlig. Bare at du fra nå av når du skal lagre noe, så bør du lagre det på den andre harddisken. Vanligvis når du skal lagre noe, så vil det komme opp et vindu som ligner på det bilde jeg la under her. Da må du trykke på 'Min datamaskin' (Enten trykk på den jeg markerte med rødt, eller trykk på rullegardins-knappen oppe og velg 'Min datamaskin')

 

Så er du inne på 'Min datamaskin'. Heretter må du følge bildet jeg la ut litt tidligere i dag, i den forrige posten. Gå inn på den jeg markerte med rødt. Når du har gått inn på den, så er du inne på den riktige harddisken.

 

Egentlig er det akkurat det samme HVOR du lagrer ting på denne harddisken, men det kan være lurt å legge ting i forskjellige mapper sortert utifra hva som skal ligge i den. Men dette er bare for ordens skyld

 

 

Ettersom det er liten plass igjen på harddisk C:, så kan det også være lurt å kopiere store mapper over ti lden andre harddisken. Store mapper = Mapper med f.eks mange bilder e.l. som gjør at mappen tar stor plass.

Hvis du skal flytte noe fra den ene harddisken til den andre så må du først finne den tingen du vil flytte. Så må du høyreklikke med musen på mappen/filen og velge 'klipp up'. Så må du åpne:

'Min datamaskin' > Lokal disk (D:) > ...

 

... = Det er det samme hvor du legger det etterpå så lenge det er på 'Lokal disk (D:)'

 

 

 

Håper du skjønte noe av dette. Skal prøve å sjekke innom om du skulle trenge mer hjelp.

post-69388-1203611283_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...