Gå til innhold

Problemer med surround ut fra ALC888 (evt. nytt lydkort)


Anbefalte innlegg

Kjøpte nylig nytt surroundanlegg for å bruke til å se film og diverse i stua, sammen med en stasjonær pc som er koblet til TVen via HDMI.

For tilkobling til forsterkeren (Harman Kardon AVR132) bruker jeg optisk kabel fra mitt Abit IX38 kort som kun har optisk ut, og Realtek ALC888 lydbrikke.

Problemet er at jeg ikke får surround i høytalerene. Fronthøytalerene spiller fint, og det kommer lyd ut av bakhøytalerene, men dette er noe forsterkeren jukser til siden den kun mottar et stereosignal. Om jeg går i kontrollpanelet til Realtek og klikker på de forskjellige høytalerene, for å få en testtone, så får jeg kun det fra fronthøytalerene, når bakhøytalerene spiller er det stille i dem.

Søkte litt rundtomkring og kom over denne tråden. Utfra det jeg kan se det er jeg ikke alene om å ha problemer med dette, men er det jeg som gjør feil, eller er det rett og slett kun stereosignal som går ut på den optiske utgangen på hovedkortet?

 

Som et ekstraspørsmål, hvis ja på forrige spørsmål, hvilket lydkort er å anbefale? Tenkte på et X-Fi kort, men driverene til Creative frister lite, samt at jeg er ute etter filmlyd og slikt, mer enn lyd i spill. Så også litt på Asus sitt Xonar-kort, virker jo greit, men hadde gjerne sett at kortet har optisk utgang (har ikke lyst å begynne å kjøpe coax-kabel nå som jeg allerede har en lang optisk kabel).

 

Også, takk for all hjelp. :love:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Fant ut akkurat dette jeg også, optisk gir kun stereo med mindre det er en digital encodet kilde (DTS, Dolby Digital etc.) som spiller, da vil signalt som ble kodet da kilden ble innspilt kjøre rett gjennom til forsterker som igjen dekode det og lager surround.

For min del så er det godt nok ettersom jeg egentlig bare trenger surround når jeg ser film, men godt å finne ut hvorfor, og at jeg slapp å kjpe et nytt lydkort for å få det til å virke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...