Gå til innhold

trøbbel med MSI k7t266 pro2


Anbefalte innlegg

fikk min etterlengtede pakke fra psdata (etter nesten en måneds ventetid, tjo hei) med overnevnte hovedkort, 256mb ddr-ram, en XP1600 + en fryktelig stor vifte.

 

henter på posten, stikker hjem, river pakken i fillebiter og setter sammen, er så forsiktig man kan bli når jeg setter på viften.. og putter alt på plass i kabinettet (aopen hx80 eller hva det heter).

 

booter (cpu kommer frem som 1ghz), inn i XP og installerer diverse mikkmakk som fulgte med hovedkortet, flasher bios via auto-update, rebooter, og..

 

først begynner pc'en å pipe, trykker på reset.. bios checksum failure kommer opp på skjermen, trykker på reset en gang til, poff så står det XP1600 som cpu, og alt funker fint.

 

men, neste gang jeg skal reboote.. ingenting skjer, annet enn at pcspeakeren piper åtte ganger om og om igjen, og de fire led'ene på diagnose-kortet lyser rødt.

 

iflg manualen er dette tegn på ødelagt eller feil installert cpu. så skrur jeg opp maskinen, sjekker cpu, ingenting galt med den.. og skrur sammen igjen.

 

så funker den. til neste reboot.. samme piping, samme røde leds. slår den av.. venter i ca. 2 min. slår på igjen, og da funker den.

 

tenkte det kanskje kunne være en eller annen temperatur-sperre, men jeg har da vitterlig silvergoop'et en XP1800-godkjent vifte på cpu'en.

 

så.. noen som har opplevd noe lignende? alt funker fint ellers.

 

*mumle*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har samme HK og slet som f... når jeg skulle starte

de første gangene. Spørsmålet mitt er: kommer du forbi oppstartsfasen og begynner lasting av OS?

Det som var problemet mitt var at maskina ikke ville

ha de ny driverene til agp-porten og at dette faktisk førte til at hovedkortet gikk i 4xrød lenge før lastinga av windows starte.

Lenke til kommentar

ah, takk for svar. trodde jeg var helt alene om å ha dette problemet.

 

amatör: du må flashe biosen. XP-cpu'er er ikke støttet direkte fra esken..

 

kenny: bestilte dette kortet på anbefaling fra psdata.. det beste billig-ddr-XP-kortet de hadde, fordi A7A266-E (som jeg hadde tenkt å bestille) var det så mye feil med.. grrr. men, uansett.. maskinen funker nå, det er bare det at jeg må la maskinen slappe av i rundt 5 min før den (re)booter normalt. maskinen har nå stått på i godt over 30 timer kontinuerlig, så hvis det var varme, eller feil med cpu'en, tror jeg det ville gjort utslag innen nå.. (har holdt på med diverse heavy greier.. q3 torture demo, 3dmark2001, etc.. ) .. jeg vil uansett driste meg til å si at det er hovedkortet det er noe feil med, i og med at det er en del flere av oss som opplever nøyaktig dette.

 

jeg for min del overlever fint.. maskinen booter, og jeg har nødig lyst til å demontere hele sulamitten flere ganger.. får svettebyger hver gang jeg skal putte på viften.

 

guggen: hadde problemet rett etter jeg flashet biosen, så jeg regner med at da ville alle settingsene vært på default.

 

ronndi: joda.. jeg booter helt fint, rett inn i XP. det har aldri vært noe problem.. når post-screen'en kommer frem, så går alt fint etterpå. det er bare det tar så gresselig lang tid før den post'en kommer..

Lenke til kommentar

vel.. etter litt snoking på alt.comp.periphs.mainboard.msi-microstar , ser det ut til at det faktisk ikke er verken hovedkort eller cpu som er problemet..

 

det er nemlig.. powersupplyen.

 

for å quote et svar til en fyr med XP1700 og 250watt powersupply:

 

300W is the absolute minimum that will work with this board - and 350W or 400W are recommended (and make sure it is an AMD certified PSU to be certain - even some uncertified 350W PSUs don't work).

 

4 red lights means 'Bad or unrecognised CPU'. This is purely a power issue in your case.

 

Check out http://www.amd.com for AMD recommended hardware and also http://www.msi.com.tw for tested hardware with this board. Don't buy the cheapest of anything - the board is quite sensitive and needs good quality kit to work properly (especially memory). Buy recommended and tested gear if you don't want headaches!

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-10 00:26, psilocybe skrev:

eh. hvorfor fikk jeg nøyaktig samme cpu-speed som ham, og det stod 'amd 1050mhz' før flashing, og XP1600 etter?


hvorfor står det følgende på psdata:


OBS!!! Den nye XP prosessoren krever kort med 266 støtte og oppdatert bios feks MSI K7T266PRO2/TURBO2.



 

Du satte antageligvis ikke korrekt fsb-hastighet i bios.

FSB * Multliplier = Hastighet

100 * 10,5 = 1050 (standard oppsett i bios)

133 * 10,5 = 1396,5 = 1400 = XP 1600+ (korrekt fsb)

 

Antageligvis settes fsb til 133 på en nyere bios-versjon, og dermed fikk du korrekt hastighet. Jeg behøvde i alle fall ikke å flashe bios på mitt MSI K7T266 Pro2-RU for å bruke min XP 1600+.

Lenke til kommentar

1. Du klarte å boote (før bios-flashing) med Amd XP-prosessoren. Det ville du ikke ha klart hvis hovedkortet ikke støttet prosessoren. For å flashe biosen på et hovedkort som ikke støtter XP-prosessorer må du bruke en Duron/Athlon.

2. Ifølge http://www.msi.com.tw/products/mainboard/m...el=MS-6380+V2.0 støtter hovedkortet XP prosessorer (første bios-versjon 3.0) fra første stund.

3. Det står ikke noe om at bios-oppgradering (versjon 3.1, 3.2 eller 3.3) vil sette fsb til 133.

4. Ser at du brukte Live Update til bios-flashingen. Antageligvis har denne satt fsb korrekt til 133, ettersom du selv sier at du ikke har gjort det.

5. Case closed.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-09 20:07, amatör skrev:

Jag har precis köpt likandana komponenter och allt fungerar fint bortsett från att bios läser processorn som 1050 Mhz. Har inte uppdaterat något, borde jag det?

När det gäller dina problem vet jag tyvärr inte vad det kan bero på.


Hei!

Gå i BIOS, sett den til max, da vil maskinen finne max hastighet på maskinen din:)

Lenke til kommentar

Jeg har et gammelt 230W power, men opplever ingen problemer relatert til det som står over med XP1700 og K7T266 Pro2.

 

Prosessoren dukket opp som XP1700 uten biosoppgradering. Har versjon 3.1 foreløpig.

 

Jeg har derimot en del andre problemer som jeg ikke vet hva skyldes. Hvis noen av dere kan hjelpe meg med det se her:

 

http://forum.hardware.no/viewtopic.php?topic=9640&forum=24

Lenke til kommentar

On 2002-01-10 00:23, borre skrev:

Quote:


On 2002-01-09 23:54, psilocybe skrev:


amatör: du må flashe biosen. XP-cpu'er er ikke støttet direkte fra esken..



 

Kjære borre. XP er støttet i den biosen som leveres direkte i fra esken, så det er IKKE nødvendig å flashe bios. Gjør litt reserch før du uttaler deg om ting du ikke vet. Har selv samme hovedkort.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-14 01:25, ripset skrev:

Kjære borre. XP er støttet i den biosen som leveres direkte i fra esken, så det er IKKE nødvendig å flashe bios. Gjør litt reserch før du uttaler deg om ting du ikke vet. Har selv samme hovedkort.


 

Kjære Ripset. Gjør litt "research" selv før du uttaler deg om ting du misforstår. Jeg har igjennom hele denne tråden sagt at MSI K7T266 Pro2 (og RU) kommer fra fabrikk XP-kompatibel! Jeg har selv samme hovedkort og vet godt hva jeg snakker om. Derimot har psilocybe hatt en annen oppfatning. OK?

Lenke til kommentar

Ok, det virker som om det er mye som kan gå galt med

dette hovedkortet. Noe av det skyldes nok dårlige drivere fra via og dette er noe som gjelder alle via-driverene. Flere oppdager at 4in1 kræsjer under innstalering, likeså at ikke alle driverene i pakken

legger seg inn.

Og det gjøres selvfølgelig mange feil av montørene når de skal sette sammen maskina. Etter å ha venta på pakke fra web-shopen i uker er det forståelig at mange er utålmodige, bare synd at MSI får skylda.

Når AMD skriver at man bør ha en PSU på 300/350W bør man absolutt ta det på alvor, selv om det går bra for noen er det ingen grunn til å satse på at det skal gå bra for deg.

Videre er hjemmesiden til MSI å anbefale, spesielt

deres messageboard, der du får raskt og relevant

svar på de fleste problemer.

Jeg har hatt det overnevnte hovedkortet i snart to mnd. og etter en del trøbbel, som utelukkende skyldtes driver-problemer fungerer det utmerket.

Har også flasha BIOSen.

(MSI`s LIVEupdate virka selvfølgelig ikke, så jeg måtte gjøre det manuelt!)

Hva med å starte klubben: Selvbyggere med selvironi og humor. Hvor mange medlemmer får den?

Lenke til kommentar

Quote:


Kjære Ripset. Gjør litt "research" selv før du uttaler deg om ting du misforstår. Jeg har igjennom hele denne tråden sagt at MSI K7T266 Pro2 (og RU) kommer fra fabrikk XP-kompatibel! Jeg har selv samme hovedkort og vet godt hva jeg snakker om. Derimot har psilocybe hatt en annen oppfatning. OK?


 

Heisan borre :wink:

 

Beklager misforståelsen. Leste vel tråden "litt" for dårlig før jeg uttalte meg.

SORRY

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...