Gå til innhold

Surround virker ikke som det skal, eller gjør det?


Anbefalte innlegg

Hei, er helt ny på dette, så beklager for det..

 

Har nettopp fått satt opp mitt surroundanlegg, bestående av en surroundpakke fra Surround.no (Dynavoice M65 fronter, S-5 bakhøytalere og en C-5 senter).

Til forsterker tenkte jeg at behovet for effekt ikke var så stort (bor i blokk, og har naboer.. :blush: ) så jeg kjøpte en Harman Kardon AVR132.

Idag da jeg fikk resten som trengtes, diverse kabler fra Clas Ohlson så fikk jeg koblet opp og testet.

 

Etter å ha satt opp høytalerene på forsterkeren ble lyden forsåvidt helt grei, selvom jeg ser et potensiale for en subwoofer etterhvert. Det kommer lyd fra alle høytalerene (senterhøytaleren har jeg ikke fått enda though) når jeg spiller, men jeg får ikke bakhøytalerene til å spille alene.

 

Som signalkilde har jeg PCen stående, med optisk kabel. Optiske kabelen er forsåvidt 5m, om det har noe å si (deler av signalet forsvinner på veien? ). Når jeg går inn i innstillingene for lydkortet så har jeg muloghet for å klikke på høytalerene, så skal det spilles av en testtone, dette funker fint for fronthøytalerene, men bak får jeg ikke lyd.

 

I tillegg så er det en presentasjon på forsterkeren av hvilke høytalere som er i bruk, hvor det kommer en bokstav for respektive når de er aktive. Her er det kun venstre og høyre som lyser opp.

 

Mulig det er noe helt opplagt jeg har oversett, men hvis noen likevel kunne hjelpe meg å peke dette ut hadde det vært kjempefint.

Eller er jeg nødt å koble til med analoge ledninger for alle kanaler? :no:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regner med det er en merkelig innstilling ett eller annet sted, men har litt problemer med å fatte hvor det skal være.

Forsterkeren har støtte for både Dolby Digital, Prologic, DTS og den suppa der. Problemet er vel det at forsterkeren er overbevist om at den skal spille for bare to høytalere, og kjøre samme signalet svakere ut til bakhøytalerene, men uansett hvilken modus jeg velger så blir det kun de to fronthøytalerene som er aktive (ifølge displayet ihvertfall).

 

Må vel kanskje ty til det nederlaget det er å slå opp i bruksannvisningen.. :blush:

Lenke til kommentar

PCen står som lydkilde, ja. Det er kun fronthøytalerene som lyser aktivt i displayet, senter og bak er ikke noen bokstav inni. Når jeg trykker 6 CH på fjernkontrollen til forsterkeren så går den i direct 6 ch, antar at dette er analog surround, at det går en ledning for hver kanal. Når jeg trykker på denne så lyser det opp FL, FR, SR (surround right), SL (surround left), C (center) og LFE (subwoofer) inn de respektive "ikonene" i displayet. Når forsterkeren ellers står påkoblet PCen eller PS2 så står det Pro Logic II i displayet, samt at det står FL og FR i sine ikoner, resten er kun "tomme".

 

MEN, det kommer lyd ut av bakhøytalerene, og om jeg går på innstillingne for gain på forskjellige kanalene, så hører jeg volumet øker på kanalen jeg stiller opp. Men som nevnt, går jeg på pcen og velger en roterende lyd (som skal gå rundt i høytalerene) så hører jeg lyden starter på venstre forran, går over i høyre, også blir det stille mens animasjonen viser den gå gjennom bakhøytalerene, før den er tilbake på venstre forran.

 

Jeg mener da det skulle hørtes i bakhøytalerene når signalet passerer der?

Lenke til kommentar

Det var jeg igrunn ikke klar over, men hjelper jo ikke om jeg setter forsterkeren til Dolby Digital heller for den saks skyld.

 

Om jeg setter forsterkeren til 6 CH så blir det ingne lyd da den forventer å få lyd på alle analoginngangene bak, noe som jeg ikke har ledning til.

 

Men, nå når jeg sitter her å leser i boken så står disse ikonene forklart.

Kort oppsummert:

Speaker/Channel input indicators

Viser både hvordan høytalerene er oppsatt (endrer formen på ikonet avhengig av om høytalerene er satt opp som små eller store) og hvilket datasignal som kommer inn. Bokstaven inni hver av boksene viser aktive input kanaler. For standard analog input vil L og R lyse, som indikerer stereo. Når et digitalt signal spiller så vil indkatorene lyse opp for å vise hvilke kanaler som blir mottatt på den digitale inngangen. Når bokstavene blinker har den digitale strømmen blitt forstyrret.

 

Synes jo dette virker som om den ikke vil motta all lyden som blir spilt av på PCen. Prøvde blant annet med en fil som jeg fikk bekreftet hadde 6 kanaler via ffdshow, som fortalte antallet kanaler.

Kan jo da virke som om lydkortet må settes opp annerledes, på et eller annet vis.

 

Hjelp mottas med takk!

Lenke til kommentar

Lydkortet er integrert på hovedkortet, Realtek ALC888 tror jeg det er. Og tror nok det stemmer at PCen kun sender ut et stereosignal.

Første treffen på et googlesøk ble denne linken (nei jeg spiller ikke WoW). Virker som jeg har akkurat samme problemet som han, irriterende igrunn da jeg ikke føler for å kjøpe nytt lydkort i tillegg til alt det andre jeg har kjøpt nå.

Lenke til kommentar

Dete nærmeste jeg kommer noe slikt er kontrollpanelet til Realtek som lar meg gjøre sånn at lyden skal høres ut som det er på et bad, samt andre elendige romklanger.

Er knapt noen innstillinger for digitalt signal i det heletatt, kan endre samplingsfrekvensen, også endre den til passthrough-mode, at signal som kommer inn på digital inn forsvinner rett ut på utgangen, men det er omtrent det jeg har å velge i.

 

Frustrerende å ikke kunne se filmer som har 6-kanals lyd når ellers alt skal være i orden. Kommer sikkert ikke til å funke med nytt lydkort heller, slik det bestandig pleier å være..

 

Prøvde forresten å sette min PS2 på en optisk inngang på forsterkeren, med FFXII stående i ble det stereolyd i ProLogic mode (men er usikker på om det i det heletatt er surround i det spillet). Ved å sette en DVD-film inn der ble det ikke lyd i det heletatt, og de bokstavene ble stående å blinke i boksene sine.

Lenke til kommentar
Dette høres merkelig ut.

Har du mulighet til å teste med en vanlig DVD-spiller?

 

Har du prøvd å "tvinge" surroundrecieveren til å spille av 6-kanals lyd når du spiller av en DVD?

 

 

Nei, har ikke mulighet for å teste med en vanlig DVD-spiller da jeg ikke har en slik. Sannsynligvis ville det funket bare fint.

Tvinge recieveren til å spille av 6-kanals lyd er ikke mulig, kan selvfølgelig kjøre såkalt LOGIC7 (noe Harman Kardon-greier) som mekker surround av stereo, men det har vel lite for seg da jeg er like langt. Som sagt, jeg har lyd fra bakhøytalerene, men det er samme lyden som er i frontene.

 

Men utfra den tråden jeg nevnte litt opp her så er det sannsynligvis ikke mulig å få dette til å virke via optisk kabel på den lydbrikken jeg har.

Lenke til kommentar
Jeg er temmelig sikker på at du skal få surroundlyd.

Det lusker noen ugler i mosen tror jeg :p

 

Har du sjekket at avspillingsprogrammet du bruker til å spille av DVD-sfilmer i er satt til å sende ut 5.1 lyd?

Realtek ALC888 skal ha støtte for surroundlyd ...

 

Jada, ALC888 har støtte for surroundlyd, men ifølge tråden linket til over her så har den ikke det via optisk tilkobling.

DVD-spiller programmet, kjører audiodekoding via FFDshow, og om jeg velger at FFDshow skal vise lydinformasjon så står det at det er 6 kanaler som avspilles.

I tillegg, om jeg går inn i innstillingene for lydkortet (selvom veldig begrenset) så kan jeg klikke på de forskjellige høytalerene for å få en testtone i den høytaleren. Det funker flott på frontkanalene, senterhøytaleren har jeg enda ikke fått så den vet jeg ikke, men bakhøytalerene spiller ikke noen testtone.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...