Gå til innhold

PLS, Seriell kommunikasjon med labview


Anbefalte innlegg

God dag.

 

Har en problemstilling som går ut på å koble en Siemens CPU 314 IFM med en CP340(vanlig seriell RS232 modul) opp mot labview.

 

Skal lage et program som kan styre PLS`en fra labview og kunne få statusmeldinger tibake. Har noen gjort dette før og har noen tips`?

 

Så vidt jeg har forstått så skal kommunikasjonen foregå med ascii kode, og når jeg bruker terminal for å sende noe til PLS`en får jeg svar: "15" uansett..

 

Hjelp mottas med stor takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Holder på med det samme på en . Jeg bruker OPC server for å gjøre kommunikasjonen. Sjønner jeg deg rett så vil du lage driver til Siemens plsen i labview ? Må vel da bruke modbus(husker ikke flere protokoler i farten) Mulig noen har laget driver til Siemens S7 sjekk på ni.com. Kanskje du allerede har driver.

 

Tips: hvis OPC er et aleternativ så ligger det en demo på beijer.no sine sider. Virker bare i 30 min av gangen, men det er mer en god nok tid til å teste. OPC er veldig enkelt å sette opp. Når OPC serveren er oppe å går er det bare å bruke datasocket for å lese og skrive til plsen.

 

Du kunne jo ha posta VIen du bruker som bilde her.

Endret av JaLLa2k
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...