Gå til innhold

'lydløs' HTPC. Trenger innspill på kabinett, kjøling og dvdspiller.


Anbefalte innlegg

Oki, lage HTPC uten lyd.

 

Formål med denne er å kjøre media fra en server samt fra DVD (og Blu-ray og/eller hd-dvd i fremtiden). Kobles til 42" og skal takle 1080P.

 

Foreløpig har jeg sett meg ut dette.

 

Hovedkort: Asus P5E-VM HDMI

Det integrerte GMAX3500 skal takle alt media jeg kan kaste på den ifølge tester på nett (feks http://www.silentpcreview.com/article785-page5.html).

 

Disk: Transcend Solid State Disk 8 GB

SSD disken er bare til OS, alle mediafiler ligger ellers på server. Kunne sikkert gjort den helt diskløs med boot via nettverk, men til den prisen gidder jeg ikke.

 

RAM: Corsair TWIN2X 6400C5DHX DDR2 2048MB (2x1024MB)

Har egentlig ikke noen annen grunn til å velge disse enn at jeg så kjøleribbene. Kanskje jeg skal gå for 4GB?

 

CPU: Intel Core 2 Duo E8200

Skamløst kopiert fra "Stuegrisen"

 

PSU: Fortron-Source Zen 300W

PSUen burde være nok til dette systemet. Mulig jeg tar feil, så har noen gode grunner til å ikke ta denne så kom med dem. Gjerne et alternativ også.

 

CPUkjøling: CPUkjøleren er ideelt vifteløs og passer inn i kabinettet.

 

Kabinett: Siden jeg går utifra at et helt vifteløst system ikke er gjennomførbart så trenger jeg kabinett som har plass til det over, samt noen veldig stille vifter. Den må også ha litt pent utseende. Kan ikke bare legge ned et vanlig kabinett og få det inn i stua (dessverre).

 

DVD: Jeg har lett etter en som var stille. Har sett Asus anbefalt, men flest kommentarer om at alle er relativt like og bare nedjustering av hastighet spiller nevneverdig rolle. Hva sier guruene?

 

Ja, fjernkontroll til slutt. Har lyst til å bruke noe linuxbasert, men avgjørelsen av software kommer senere. Har noen anbefalinger på greie fjernkontroller uten kompabilitsproblemer så hadde det også vært fint.

 

Alle innspill mottas med glede :)

 

EDIT: er denne mus/tastatur/fjernkontroll pakken noe å samle på?

Endret av noob11
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
EDIT: er denne mus/tastatur/fjernkontroll pakken noe å samle på?

 

 

Nei, fjernkontrollen virker ikke i linux. Om det ikke har skjedd noe nylig. Har den selv. Tastaturet og musen er bra, men dropp fjernkontrollen.

 

Hvis du skal kjøre et linux media senter bør du kanskje se på linux mce og en gyro mus. Det burde holde for å styre alt. Så kan du droppe tastatur.

 

Selv ser jeg på mulighetene for å bygge et totalt lydløst system med vannkjøling og PSU uten vifte. Spørs om det går...

Lenke til kommentar

Hmm, det virker da som XvMC støtter noe HA, selv om det ikke har mye av det DxVA (som er navnet på en windows API). Naturlig nok støttes ikke Microsofts sin DirectX Video Acceleration av linux :)

 

Men, da blir frågan om den E8200 er kjapp nok til å dekode saker mens man venter på utvikling av bedre drivere. Så får man heller leve med vifte frem til da, også ta den av når driverne er i orden.

Lenke til kommentar

"(...)Currently, only MPEG-2 is supported. This is usually a hardware limitation, but can also in some chips case be a device driver limitation. As an exception, one of the newer VIA Unichrome chips is capable of XvMC accelerated MPEG-4 playback, but it is not supported by the official UniChrome driver at the time of writing this, instead you have to turn to the openChrome project drivers (which has an updated forked version of libxvmc).

 

A new video acceleration API is being developed, in an effort lead by Intel. This new API supports more complete offload (VLD) as well as iDCT+MC, and can support acceleration of MPEG-4 ASP (H.263), MPEG-4 AVC (H.264), VC-1/VMW3, as well as MPEG-2. The website for this effort is located at: http://www.freedesktop.org/wiki/Software/vaapi"

 

Kilde: http://www.mythtv.org/wiki/index.php/XvMC

Lenke til kommentar

Ja, som sagt støttes noe hardware avspilling av XvMC, men selv om det ikke har mye av det DxVA klarer.

 

Teksten over tyder jo også på at det er noe som kommer relativt snart. Kan ikke tenke meg at Intel bruker for lang til på å ordne slik støtte, særlig for deres egne chipset.

 

Så, da blir jo spørsmålet om E8200 drar avspillingen alene. Jeg får undersøke det litt også. Så kan jeg kjøre software med vifte til drivere er på plass og kanskje fjerne viften etterpå :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...