Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Win. Vista 64bit, problemer med installasjon|HASTER


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har et ganske komplisert problem med PCen min. Tar det fra starten.

 

En kompis av meg bygde PCen som er i signaturen min. Han hadde en del problemer, med bla. oppstart med 4gb minne og et par ting til. En annen ting som var problematisk, var Windows installasjonen. Han sa at første del av installasjonen gikk greit, men når windowsen skulle restarte seg, så begynte den bare på nytt igjen etterpå.

Han sa at han lastet ned WD disk manager, fordi det var noe i veien med partisjoneringen. Han sa ikke hva. Når jeg fikk PCen noen dager etterpå, fungerte alt perfekt, helt til jeg fant på den genistreken å skulle partisjonere disken. (Det var bare C). På dette punktet gikk alt til H*****e.

 

Under oppstart stod det "operating system missing", og han foreslo å ta windows CDen og reparere. Men det fungerte ikke. Så nå prøver jeg å installere windows på nytt. Jeg får samme problemet. Når det står "Windows restarter om 10, 9, 8, 7 osv" så starter den på nytt, som vanlig, men når installasjonen begynner igjen, så starter ALT på nytt.

 

Har fått et par blåskjermer også. Der stor det som føger: STOP: 0x0000007E (oxFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF8000985E251, 0xFFFFF98001AF64, 0xFFFFF98001AF5Eoo

 

Hva gjør jeg nå?

 

 

1. Hvordan kan jeg installere WD disk manager UTEN at OS er installert? Og hva var i veien med partisjoneringen som gjorde at alt gikk rett vest?

 

 

PCen finner dere i signaturen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-rOwOH6vg

Du kan ikke partisjonere en disk som allerede inneholder windows uten å miste det som ligger på disken. En partisjonering av en disk krever at disken helformateres og deler filsystemet i to eller flere biter.

Jeg gjetter at du partisjonerte disken gjennom MS-DOS eller windows cden? (det er jo ikke mulig å partisjonere en windows disk fra windows selv)

Du har rett og slett formatert den disken som windows ligger på.

 

For å reparere dette er du nødt til å putte i windows disken din, og starte en helt ny installasjon. (Det er veldig vanskelig å reparere filsystemet uten en ny formatering.)

Når du kommer til diskvalget, må du slette alle partisjonene du har lagd. Etterpå lager du to nye partisjoner. (En til windows og en til det andre) Velg den partisjonen som du vil installere windows vista på. (Jeg anbefaler kun å partisjonere windows disker over 160gb. Jeg anbefaler også at windows partisjonen er på rundt 80gb. Husk at du skal ha plass til programmer, windows vista filer, midlertidige filer Osv.)

 

Når du har lagd to partisjoner, (En windows partisjon på f.eks 80gb, og en annen med resten)

Må du velge den disken du vil installere windows på. Marker den disken som du har valgt, og dobbeltsjekk at dette stemmer før du fortsetter installasjon.

 

*Ps: etter ny installasjon; oppdater BIOS`et på hovedkortet for å bli kvitt alle eventuelle problemer emd 4GB RAM. Husk også at KUN 64bit windows kan utnytte alle 4GB. 32bit kan kun utnytte 3GB RAM

 

Lykke til!

Endret av Slettet-rOwOH6vg
Lenke til kommentar

Ikke bruk WD Diskmanager eller andre lignende program - partisjonering og formatering gjør du under installasjonen med Vista DVD´en.

Ser du har ett Nforce hovedkort, disse er vanligvis ganske så plaget med bugs for å si det mildt, det lønner seg å installere Windows med en rambrikke, oppdatere bios og legge inn alle oppdateringer for Vista - så kan du slå av, sette inn de andre brikkene og be ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...