Gå til innhold

Trenger oppsett til HTPC for 42"


Anbefalte innlegg

Jeg trenger altså ett oppsett som kan brukes på en 42" tv. Jeg ønsker også at PC-en har Blu-ray og HD-DVD spiller så det ikke blir noen konflikter i fremtiden om hvilken filmer jeg kan se.

 

Jeg har også nettopp kjøpt ett videokamera av typen Sony Handycam, så det hadde vært greit å drive litt redigering med den også i sammenheng med videokameraet.

 

Vi har ikke anskaffet oss surround anlegg enda, men det hadde jo vært greit å ha muligheten for at pc-n støttet dette hvis vi eventuelt kjøpte dette, dvs alle lyd codecser som blir brukt i nåtidens filmer.

 

Jeg vil også at den skal være så lydløs som absolutt mulig siden støy er ganske irriterende hvis man skal bruke den til TV-titting.

 

Fåreløbig har vi bare analog inngang for TV signaler, men hvem vet hva framtiden vil bringe. Jeg vet derimot ikke hva pris forskjellen er fra kort som bare støttet analoge tv signaler til de som støtter digitale signaler eller hva enn det er som er nymotens.

 

Lagringsplass blir ikke så viktig siden vi tenker å kjøpe oss noen eksterne hardisker, men jeg vil jo også benytte meg av pause funksjonen og kanskje laste ned litt forskjellige ting. Hardisker er jo ikke så dyre for tiden, men hardisken bør være støysvak også. Noe rundt 200-500 gb hadde vært greit.

 

Spilling skal den trolig ikke brukes til kan jeg tenke meg siden vi sikkert anskaffer oss en playstation 3 eller lignende i fremtiden.

 

Generelt sett så har jeg lyst på en PC som gir bra bildekvalitet og lydkvalitet framfor alt.

 

Tusen takk for all hjelp dere kan gi, jeg har ingen peiling om disse tingene. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pris?

Hva er viktig?

- Pris

- Utseende (VFD, aluminium etc.)

- Støy

- CPU postprosessering? (FFDShow)

 

 

Jeg er utrolig usikker på pris. Hvor mye må jeg betale for det jeg beskrev tror du? Det kabinettet anbefalt i anbefalinger under stuegrisen hos hardware.no så jo ganske lekkert ut. Må være noe i svart eller sølv som har en flat form og som ligger vannrett som en dvd spiller. Støy skal være minimalt, ikke noe man kan høre mens man ser på TV.

 

CPU postprosessering er jeg ikke helt sikker på hva er. :s

Lenke til kommentar

Hvordan ønsker du lyden? Skal denne bare gå ut via TV, eller har du forsterker og høytalere? Har isåfall forsterkeren digital inngang?

 

Er 10-12.000kr en grei sum å bruke for deg på noe slikt?

Hvor høyt kan kabinetet være?

På kabinettfronten er min erfaring at LCD-skjerm er totalt bortkastet, men at en liten LCD-meny er grei å ha.

Endret av teaspoon
Lenke til kommentar
Hvordan ønsker du lyden? Skal denne bare gå ut via TV, eller har du forsterker og høytalere? Har isåfall forsterkeren digital inngang?

 

Er 10-12.000kr en grei sum å bruke for deg på noe slikt?

Hvor høyt kan kabinetet være?

På kabinettfronten er min erfaring at LCD-skjerm er totalt bortkastet, men at en liten LCD-meny er grei å ha.

 

Beklager sent svar.

 

Foreløbig har jeg ikke tenkt i å invistere i noen surround anlegg så det vil bare gå på stereo høytallerne på TV'n, men det betyr ikke at jeg ikke kommer til å få det til fremtiden. Hadde vært greit å hatt muligheten for det. Jeg tror faktisk TV'n har en del høytaller innganger allerede, men fungerer det å koble surround anlegget til den og la resten bli styrt av PC-en da?

 

Jeg har litt lyst til å se hva jeg kan få for forskjellige priser men hvis 10-12.000 er nivået jeg må til eller høyere så vil jeg gjerne vite fordelene ved det dyrere alternativene. Kabinettet synes jeg skal ligne DVD spiller formatet. Det blir selvfølgelig litt høyere og bredere sikkert, men liggende og vannrett skal det være sånn at det ikke står ut som en vanlig PC.

 

LCD skjerm er unødvendig. Helt enig. Jeg tror den eneste gangen jeg bruker den er for å se om DVD-en jeg har satt inn i en dvd spiller har startet å kjøre.

 

Tusen takk for hjelpen :)

Lenke til kommentar

Ett alternativ (Du kan sikkert spare noen hundrelapper med å sette opp ett tilsvarende system hos en annen butikk, men velger å gå for Komplett da jeg har avtale med Norek (en "avdeling" i Komplett) og er derfor vant med å bare bruke Komplett):

 

Samsung SpinPoint T166 500GB SATA2 16MB 7200RPM - 750kr

ABIT IP35 PRO, P35, Socket-775, ATX, Silent Otes2, 2xGbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16 - 1295 kr

2x Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's - 858kr (tilsammen)

Silverstone SST-LC16M HTPC, Sølv m/VFD Display, Fjernkontroll (Uten PSU) - 2449 kr

Microsoft Windows Vista Prem Engelsk OEM DVD,64 - 1050kr

NorthQ 4200GP-USB ATX 400W m/USB, 140mm Vifte, 12-17dBA, 4xSATA, PCI-E, 20/24pin - 698kr

Intel Core 2 Duo E6750 2.67GHz 1333Mhz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/vifte - 1395kr

Scythe Ninja PLUS Rev. B CPU Kjøler, 120 mm vifte, Socket 478/775/754/939/940/AM2 - 398kr

 

Sum: 8893kr alt hos Komplett

 

I tillegg må du ha ett skjermkort, der annbefaler jeg ett kort basert på Radeon HD 2600 XT eller Pro av den vifteløse typen. Har hørt at disse kommer i ny versjon med mindre kjerner om ikke så alt for lenge, og kan derfor lønne seg å vente litt.

 

Jeg tok i litt på CPU og Ram da prisforkjellen ikke er så stor, og pga at du også ønsker å bruke den til redigering, men tror ikke det skal være noe i veien for å bruke hverken E6550 eller E4600 i en htpc.

 

På TV-kort siden vet jeg ikke da det ikke er aktuelt for meg enda siden jeg har RiksTV

Om du ønsker ekstra lydkort kan dette koste oppmot 1500-2000kr, men siden du bare skal koble til TV, ser jeg ikke helt det store poenget. Selv bruker jeg SPDIF rett til min Onkyo forsterker, og bruker derfor bare utgangen på hovedkortet mitt. (Det var derfor jeg spurte om du hadde forsterker eller ikke)

 

På HD-fronten så har Netshop en HD/BR spiller ute nå, den koster 2700kr. Så da er du oppe i ca 11600. og la oss si 900kr for ett lydløst skjermkort så er vi oppe i 12500kr

 

Kabinettet er omtrent like bredt som en DVD-spiller, men er nok både dypere og endel høyere, og her kan nok kanskje noen andre komme med alternativer, men det er ihvertfall ett kabinett som er utrolig behagelig å bygge i, og den ekstra høyden gir god sirkulasjon, og plass til høyere CPU-vifter.

 

La oss da si at prisen kommer på 12500kr + TV-kort, her er noen ting du kan spare på:

 

Kabinett: Du få kabinetter helt ned i 900kr Og da også med PSU, her kan du altså spare opptil 2147kr ved å gå for følgende kabinett La oss si 1000kr om du kjøper ett kabinett til 1500kr uten PSU.

 

CPU: Som sagt så er ikke prisforskjellene så store, en E4600 går for 1075 kr, noe som gir en innsparing på 320kr

 

HD: Samsung 160GB 395kr en innsparing på ca 350kr

 

Hovedkort: Her kan du i teorien spare 900kr, men la oss si at du sparer 500 slik at du fortsatt er sikret litt kvalitet og funksjoner.

 

OS: 1050kr om du allerede har, men går ikke utfra det, så sier 0.

 

PSU: 200kr?

 

CPU-kjøler: 400kr om du bruker den som følger med CPU.

 

Minne: 429kr om du nøyer deg med 2GB

 

Da kan du altså spare inn ca 2900 og ender på ca 9600+ TV-kort lønner seg også å legge inn en 50-lapp i SATA-kabel med klo, slik at denne ikke løsner

 

Altså for 10-12500kr så får du ett system som skal klare å spille av HD-materiale i 1080p, og både HD-DVD og Blu-ray.

 

 

OBS! Jeg har ingen erfaring med Vista 64-bit, så det er mulig at det kan by på problemer det må noen andre "godkjenne". Men om du vil ha 4GB minne må du ha 64-bit.

 

Er mulig jeg har blingset på noe eller glemt en viktig komponent, men tror alt skal være på plass.

 

Om du vil så får du nok oppsett ned i kr, men jeg mener jeg har satt opp ett system som skal gjøre det meste, og gjøre det med stil.

Endret av teaspoon
Lenke til kommentar

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=63081

 

Her satte jeg opp en liten handlekurv basert på anbefalingene dine.

 

Bytter ut kabinett, fjernet OS siden det har jeg, Vifteløs PSU, TV kortet som hardware anbefaler (usikker om det da). Blu-ray/HD-DVD spillern kan jeg hente i Oslo mens kabinettet kan jeg vente på.

 

Men hvorfor har flere erfaringer ang klikking i Samsung hardisken, det syntes jeg ikke hørtes noe bra ut.

 

 

Ser det bra ut? :)

Lenke til kommentar

I mine øyne ser det bra ihvertfall bra ut, men er alltid lurt å få "godkjenning" fra mer enn en kilde :)

 

Jeg har 9 stk 500GB Samsung-disker, og har ikke merket noen klikkelyder, men om du ønsker en "helt stille" disk, kan du jo gå for en SSD-disk og så bruke eksterne disker for lagring.

 

Men det finnes jo også andre leverandører av HD'er som f.eks. Western Digital, og Hitachi.

 

Men anngående den HD/BR-spilleren så var det bare noe jeg kom over, jeg har ingen erfaringer med produktet, så vet ikke om det kan oppstå problemer med den, men om du stikker innom Netshop for å kjøpe den, så kan du jo prate med de om den, og eventuellt høre om du kan få en "ekstra" garanti.

 

Og en siste ting jeg glemte helt av er jo tastatur/fjernkontroll. Vet ikke hva som følger med på kabinettet, men Microsoft MCE-keyboard (obs IR-mottaker følger ikke med) fås kjøpt på Elkjøp for 300kr (gjorde ihvertfall det for ett par måneder siden) og fjernkontrollen koster vel 3-400kr også.

 

Men det finnes også andre alternativer der ute.

 

Men en annen ting som er viktig med kabinettet er måten CD-rom bayen er bygget på. Jeg har vert borte i to forskjellige typer.

 

MStation - Der du demonterer fronten av DVD-spilleren, og klistrer på en ny, er rett og slett en ræva konstuksjon.

 

Mens andre f.eks. den jeg satte opp har ett deksel som dyttes ned når DVD-skuffen løses ut, en langt mer praktisk løsning i mine øyne. Men siden den du har valgt også er Silverstone, så er vel sannsynligheten stor for at det er den gode løsningen.

Endret av teaspoon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...