Gå til innhold

System-oppussing fra agp/ddr1 til pci-e/ddr2, ser dette greit ut?


Anbefalte innlegg

Jeg er i ferd med å oppgradere maskinen, og ville forsikre meg om at jeg ikke tar noen tvilsomme valg i komponenter før jeg bestiller.

 

Akkurat nå sitter jeg med en athlon 2.2ghz prosessor, 1gb ddr1 400mhz CAS 2.5 ram, ATI Radeon 9600, og et eller annet MSI FISR hovedkort.

De delene jeg planlegger å beholde er et pci lydkort, trådløst nettverk, en dvd-spiller, et par harddisker, en Seagate Seasonic 430W PSU, og såklart mus/keyboard/skjerm.

 

Jeg bruker maskinen primært til spilling og rendring på hobbybasis, og har aldri interresert meg i overklokking eller SLI/XF. Jeg planlegger heller ikke å skaffe noe Raid eller Firewire-relatert, så for hovedkortet spesielt er jeg kun ute etter det helt minimalistiske som gir best ytelse.

 

Jeg er mest ute etter feedback på om det ville være noen problemer med å koble diskene til det nye hovedkortet, om det finnes et hovedkort som kunne vært et bedre valg, og om produsent av hovedkort/skjermkort er av noe som helst betydning hvis jeg som sagt ikke har noen planer innen overklokking.

 

Jeg er ikke på noe konkret budsjett, men prøver å holde meg rundt 5-6 tusen i denne omgang. Det bør være en rimelig solid grunn for at jeg skulle gå høyere, men det utelukkes ikke hvis fordelen er god nok.

 

 

Hovedkort: Gigabyte GA-P35-DS3L

Skjermkort: Club3d GeForce 8800 GT

Prosessor: Intel Core 2 Duo E6850

Minne: OCZ DDR2 PC2-6400 Platinum XTC Dual Channel 2GB

Kabinett: PointOfView Incognito

 

Takker for evt. hjelp!

Endret av Null_Obj
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg driver å leker med tanken på en oppgradering selv. Det hovedkortet jeg har siktet meg inn på er et Intel DP35DP Jeg har lest brukererfaringer her

og en test her

 

Av brukererfaringene har jeg lært:

- er litt kresen på RAM

- er linux vennlig

- noen sier supporten er dårlig, andre sier de har funnet masse info på intel sine hjemmesider.

- ikke overklokk-vennlig

- BIOS oppdateringer kommer jevnlig (Kan være både positivt og negativt)

- Ikke enkel å installere XP på. (Skal være enklere hvis man deaktiverer SATA-RAID i BIOS)

- Har ikke PS\2 utganger (mus/tastatur)

- Har ikke floppy, seriell eller parralellport.

- Har mange USB porter

- Har seks SATA-porter

- Støtter CPU med FSB på opptil 1333

- Støtter RAM med opptil FSB 800 (men er som nevnt litt kresen)

- Intel HK har et godt rykte med tanke på stabilitet og varighet, AFAIK

 

Skjermkortet jeg hadde valgt ville være et Radeon HD 3850 basert. Litt med tanke på å bruke PC som HTPC.

 

Prossessor er innen samme gruppe C2D E6xxx

 

RAM usikker om jeg skal velge et 2x1GB sett eller 2x2GB sett. Har tenkt å kjøre Vista 64-bit, så da er det best å ha 4 GB eller mer. (Siden et 64-bit system vil bruke litt mer minne generelt enn et 32-bit)

Lenke til kommentar

Det er riktig som SirAmp sier, og det HK du linker til har kun én IDE tilkobling. Det trenger dog ikke være noe stort problem, en ny "vanlig" DVD-brenner trenger ikke å koste mer enn 2-300 kr, de brenner og spiller som regel ganske bra, og de nyere har SATA tilkobling. Sjekk listen. Har hatt en NEC brenner i mange år (en litt annen modell enn den på toppen av lista), og aldri hatt noe problem med den. 18X burde holde lenge også...

Lenke til kommentar
hei på ditt gamle system er det stor sjangse for at du har gammeldags IDE flatkabel til hardisker og dvd spiller, i så fall må du forbrede deg på å bare få brukt 2 enheter, siden dagens hovedkort vanligvis bare har 1 PATA (IDE) kontroller

Stemmer det. På mitt HK forslag er det kun en PATA-kontakt. som du kan koble til to enheter på.

 

En annen ting er at du kanskje må ha nytt PSU.

Lenke til kommentar
...et par harddisker, en Seagate 430W PSU...

 

Har Seagate produsert strømforsynger? Eller er det en av HD'ene som er Seagate? Er Harddiskene SATA eller IDE?

Hvis HD'ene er mer en 3 år gamle foreslår jeg å kjøpe nye. Med så lave priser for stor plass, så er det en grei måte å sikre seg mot at HD krasjer p.g.a. mekanisk slitasje.. ..pluss at HD'er stadig blir raskere (om enn med små marginer)

Lenke til kommentar

Auda, en liten slipp på min del. Jeg mener så klart Seasonic og ikke Seagate. Nærmere bestemt så er det en Seasonic S12 430w 12v v2.0.

I følge extreme psu calculator så skulle jeg bare trenge rundt 350-380w for det nye systemet. Da jeg er klar over at disse kalkulatorene er kun veiledende, så er det fremdeles såpass grei margin at jeg er ganske komfortabel med å ta kjangsen.

 

Jeg skulle klare meg med bare 2 IDE-tilkoblinger. Den ene harddisken min er så eldgammel at jeg stort sett bruker den på et "hvorfor ikke" basis, og jeg tror faktisk den nyere disken har SATA-tilkobling (gidder ikke krype ned å sjekke, og husker ikke modellnummer). Og som du sier, så er dvd-lesere så billige nå til dags at det hadde ikke vært noe lovbrudd om jeg fornyet den også.

Intel-hoverkortet du viser til så greit ut, men jeg er egentlig ganske glad i PS/2 utgangene mine siden jeg har erfart at PS/2 tastatur oppfører seg bedre når man holder nede masse knapper samtidig. Det er ikke noe jeg har researchet og kan bare være en misoppfatning.

 

Jeg har basert skjermkort-valget mitt på tom's hardware, hvor de mener geforce sine chipsets er mer verdi for pengene i denne generasjonen. Jeg satte min lit til denne rankeringen de puttet sammen, hvor geforce sine nyere chipsets blir satt ved siden av (og over) radeon's litt dyrere varianter.

 

 

Takker for respons. Jeg setter selvfølgelig pris på videre formeninger.

Endret av Null_Obj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...